Tayvan Üniversite Heyetlerinden Üniversitemize Ziyaret
Oca 25, 2017

Tayvan Ulusal Üniversitesi (Taiwan National University) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Luisa Shu-Ying Chang’ın başkanlığında; Tayvan Ulusal Üniversitesi, Ulusal Tayvan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (National Taiwan University of Science and Technology) ve Ulusal Cheng Kung Üniversitesi (National Cheng Kung University) temsilcilerinden oluşan heyet, akademik çalışmalar ve bilimsel araştırmalar konularında iş birliklerinin geliştirilmesi amacıyla üniversitemizi ziyaret etti. Konuklarımız, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın ev sahipliğinde ağırlandı.

tayvanheyetiziyareti (1)

Tayvan’dan gelen heyete; Araştırmadan Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alper Ünal, İletişim ve Pazarlamadan Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu, Uluslararası Eğitim Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Akkaya, Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Murat Gül, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Akduman, Kurumsal ve Görsel İletişimden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Gülname Turan ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Gülsen Uçarkuş eşlik etti.

tayvanheyetiziyareti (3)

Ziyaretçilerimiz, üniversitemizin sahip olduğu güçlü araştırma ve eğitim altyapısından hareketle; elektromanyetik ölçme ve görüntüleme, kontrol ve aviyonik, yerbilimleri, iklim değişikliği ve mimarlık alanlarında karşılıklı öğrenci ve akademisyen değişim programlarının oluşturulması ve stratejik iş birliği yapma amacıyla görüş alışverişlerinde bulundu.

tayvanheyetiziyareti (4)

Tayvanlı ziyaretçilerimiz ayrıca; temsil ettikleri üniversitenin yapısı, hedefleri, araştırmada öne çıktıkları alanlarla ilgili ayrı ayrı sunumlar yaptı. Ardından üniversitemizin vizyonu, “araştırma üniversitesi” olma misyonu ve hedefleriyle ilgili hazırlanan özel sunumu dinlediler.

tayvanheyetiziyareti (2)

Ziyaretin devamında; DMA Motorlu Taşıtlar Laboratuvarı, Kontrol ve Aviyonik Laboratuvarı, Tıbbi Cihazlar Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Laboratuvarı’nı gezen akademisyenler, İTÜ ARI Teknokent yetkilileriyle de bir araya geldi.

tayvanheyetiziyareti (5)

İTÜ Magnet ve İTÜ Çekirdek örnekleri hakkında ayrıntılı bilgi alarak üniversitemizin akademi-sanayi iş birliği anlayışı ve girişimcilik ekosistemi konularında bilgilendirilen heyetle, Ar-Ge ve inovasyon alanlarında da güçlü bir stratejik iş birliği geliştirme üzerinde ortak görüşe varıldı.

Fotoğraflar: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi