TÜSİAD Başkanı Seçilen Mezunumuz Erol Bilecik’i Ziyaret Ettik
Oca 30, 2017

Üniversitemiz yalnızca öğrencileri, araştırmacıları ve akademisyenleriyle değil, iş dünyasının önde gelen temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 100 binin üzerinde yaşayan mezunuyla da büyük başarılara imza atıyor. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 1986 yılı mezunumuz Erol Bilecik, 12 Ocak’ta toplanan Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (TÜSİAD) 47. Genel Kurulu’nda başkanlığa seçildi ve bugüne kadarki başarılarına bir yenisini ekleyerek üniversitemize büyük bir gurur yaşattı. İş dünyasını temsil eden derneğin başına gelen Bilecik’i, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Tayfun Kındap ile Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu üniversitemizi temsilen ziyaret etti ve kendisini makamında tebrik ettiler.
Mezunumuza bu yeni ve ülkemizdeki iş çevreleri açısından son derece büyük bir sorumluluk anlamına gelen görevinde başarılar diliyoruz.

erol_bilecik (1)

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik kimdir?

1962 yılında, ev hanımı bir anne ve mobilyacılıkla uğraşan esnaf bir babanın en küçük çocuğu olarak, Hatay’da dünyaya gelen Erol Bilecik’in öyküsü, İTÜ’lüler için başarıya giden yolculukta herhangi bir sınır olmadığını kanıtlıyor. İlkokuldan üniversiteye kadar olan dönemde eğitimini memleketinde tamamlayan mezunumuzun lisans öğrenimi için üniversitemizin Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nü seçmesi, TÜSİAD Başkanlığına varacak başarılarla dolu bir hayatın dönüm noktalarından biriydi. 1987’de Nixdorf Computer’de “sistem analisti “olarak çalışmaya başlayarak kariyerinde ilk adımı atan mezunumuz iki yıl boyunca sürdürdüğü bu görevinin ardından, ailesinde de olan girişimci ruhla, yeni bir iş fikrini hayata geçirmeyi düşündü. İşte kurucu ortak olarak gerçeğe dönüştürdüğü Index’in ortaya çıkışı ve firmanın bilişim sektöründe öncü şirketlerden olabilmesinin temelinde bu girişimci anlayış yatıyordu. Kendi girişimini oluşturmak için gereken planı ve programı hazırlamaya başlayan Bilecik, üniversitemizdeki üçü bilgisayar ve biri makine mühendisi olan dört arkadaşıyla birlikte Temmuz 1989’da Index’i kurdu. Şirketin kurucu ortağı olmasının yanında, firmada “Genel Müdür” görevini de üstlendi. 1999 yılından itibaren ise Index Grup bünyesinde farklı zamanlarda kurulan; Index Bilgisayar A.Ş. , Despec A.Ş. , Datagate A.Ş. , Neteks A.Ş, Neotech A.Ş., Homend A.Ş. ve Teklos A.Ş.’nin CEO’su ve Yönetim Kurulları Başkanlığını yürütmeye başladı. Mezunumuz, eğitime yaptığı bağışlar ve katkılardan ötürü 15 Temmuz 2010 tarihinde TBMM Üstün Hizmet Madalyası ile onurlandırıldı. Ülkemizin ilk bilgisayar mühendislerinden biri olan Erol Bilecik, Kasım 2011 - Nisan 2014 dönemleri arasında İTÜ Mezunları Derneği’nin başkanlığını da yaptı.

erol_bilecik (2)

2001-2004 yılları arasında Türk bilgisayar sektöründeki en eski sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği’nin (TÜBİSAD), 2016 yılında ise Türkiye Bilişim Vakfı’nın (TBV) yönetim kurulu üyesi olan Erol Bilecik, bir yandan da 1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarına devam ediyor.