Üniversitemiz “IAESTE Akademik Ödülü”ne Değer Görüldü
Şub 02, 2017

Milletlerarası Teknik Stajyer Öğrenci Mübadelesi Birliği’nin (IAESTE - International Association for the Exchange of Students for Technical Experience) 70. Yıllık Konferansı, 20-26 Ocak tarihleri arasında Güney Kore’de düzenlendi. Konferansta IAESTE Türkiye Milli Komitesi’ni, Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz ve IAESTE Türkiye Milli Komitesi Ulusal Sekreteri Prof. Dr. Gülhayat Saygılı başkanlığındaki, üçü üniversitemizden olmak üzere dört kişilik bir heyet temsil etti. Etkinlikte, 1955 yılından beri kuruma ve uluslararası eğitime verdiğimiz aktif destekten ötürü “akademik ödül” belgesi üniversitemize takdim edildi.

IAESTE (2)

IAESTE Türkiye Milli Komitesi nedir?

IASTE Türkiye Milli Komitesi, Rektörlüğümüze bağlı ve tüzel kişiliğe haiz, enstitü mahiyetinde bir kuruluştur. Üniversitemizin girişimleriyle 1955 yılında Türkiye’nin tam üye olarak katıldığı birlik öncelikli olarak; mühendislik, mimarlık, fen bilimleri vb. alanlarda eğitim veren fakültelerdeki öğrencilerin en az 6, en fazla 52 hafta olabilen zorunlu stajlarını yaklaşık 90 farklı ülkede, karşılıklı değişim yoluyla yapmalarını sağlıyor. IAESTE ayrıca, uluslararası IAESTE A.s.b.l.’nin Türkiye’deki faaliyetlerinden sorumlu olarak çalışmalarını, Ayazağa Yerleşkemizdeki Merkezi Derslik binasında sürdürüyor.

IAESTE (1)