İTÜ Vakfı Dergisi 75. Sayısıyla Yayında
Şub 08, 2017

Her geçen gün hayatımızı daha da yakından etkileyen yapay zekâ uygulamaları, çeşitli amaçlar için yapılmış robotlar, sanal gerçeklik teknolojisi ve makine öğrenmesi, artık hem yüksek miktarlarda yatırım yapılan hem de akademik çalışmaların yoğunlaştığı alanlar olarak öne çıkıyor. Hızla yükselen bu teknolojik gelişmeler birçok yararın yanında, yanlış kullanım hâlinde insanlığı tehdit edebilecek düzeyde potansiyel riskler de taşıyor.

75.sayi -kapak

İTÜ Vakfı Dergisi de 75. sayısında yapay zekâ konusuna odaklanarak sayfalarını, bu alanda araştırmalar yapan bilim insanlarına, bu konuyla yakından ilgilenen bilim ve teknoloji yazarlarına açıyor. Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi öğretim üyelerimiz; Prof. Dr. Eşref Adalı, Yrd. Doç. Dr. Gökhan İnce, Doç. Dr. Hatice Köse ve Doç. Dr. Sanem Sarıel'in yanı sıra, Harvard Üniversitesi'nden Dr. Fatma Zeynep Temel, mezunumuz ve bilim kurgu yazarı Tevfik Uyar, popüler bilim yazılarıyla tanınan Kozan Demircan, İşletme Fakültesi öğretim üyemiz Prof. Dr. Şebnem Burnaz ve ThinkNeuro Neuromarketing A.Ş. Yönetici Ortağı Yrd. Doç. Dr. Yener Girişken ilgi çeken yazılarıyla derginin bu ayki kapak konusuna ışık tutuyor. Ayrıca bu sayıda; İTÜ Yapay Zekâ Laboratuvarı'nda yürütülen öncü çalışmalar ile İTÜ ARI Teknokent çatısı altında yapay zekâ ve robotik alanına katkı yapan firmalar da yer alıyor.

Her sayıda olduğu gibi; üniversitemizdeki bilimsel gelişmeler, girişimcilik ekosistemimizde yapılan üniversite - sanayi iş birliği tabanlı son projeler, İTÜ ARI Teknokent, İTÜNOVA TTO ve İTÜ Vakfı'ndan haberlerin de okurlara zengin bir içerik sunacağı dergi, 76. sayısında ise “Katma Değer Üretiminde Üniversite - Sanayi İş birliği” temasıyla okurların karşısına çıkacak.

Derginin tamamına ulaşmak için tıklayınız.