IEEEXtreme Türkiye Kampı’nda Algoritma Yetenekleri Yarıştı
Şub 09, 2017

Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü Türkiye Öğrenci Kolları (IEEE Türkiye) ve İTÜ IEEE Öğrenci Kolu’nun Bilgisayar Topluluğu (Computer Society) komiteleri tarafından ortaklaşa düzenlenen IEEEXtreme Türkiye Kampı etkinliği, 30 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında Ayazağa Yerleşkemizde bulunan Elektrik Elektronik Fakültemizde gerçekleştirildi. Etkinliğin koordinatörlüğünü, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencimiz Pelin Hakverir üstlendi.

ıeeextreme (1)

Etkinlik kapsamında 5 gün süren algoritma kampına katılan katılımcılar, her gün 9:30-12:30 saatleri arasında çeşitli algoritmalar hakkında eğitimler aldılar. 13:30-17:30 saatleri arasında o gün öğrendikleri algoritmalarla ilgili 5 soruyu çözebilmek için ter döken öğrenciler, günün son bölümü olan 17:45-19:00 saatleri arasında ise yarışma sorularının çözümlerini dinleyerek günlük eğitimlerini tamamladılar.

İki sınıfta devam eden eğitimlerden birinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Lisans Programı 3. sınıf öğrencisi Kadir Çetinkaya, diğer sınıfta ise Bilgisayar Mühendisliği Lisans Programı 2. sınıf öğrencimiz Muhammed Burak Buğrul, bilgilerini katılımcılarla paylaştı. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi Baskın Burak Şenbaşlar’ın hazırladığı yarışma sorularının çözümü, yine kendisi tarafından katılımcılara anlatıldı.

ıeeextreme (2)

3. gününden itibaren üçer kişilik takımlar halinde düzenlenen yarışmanın birinciliğini; Hikmet Demir, Rıdvan Yeşiloğlu ve Hasan Sabri Melihcan Erol’dan oluşan Bilkent Üniversitesi takımı elde etti. Hazırlık sınıflarından lisansüstü seviyelere dek uzanan geniş bir kesimden ve 20 üniversiteden etkinliğe katılan 85 öğrenci, eğitimlerden kalan zamanlarda ise görüş alışverişi yaptı.