İTÜ EMÖS Bu Yıl “Sanal Rönesans” Dedi
Şub 10, 2017

Endüstri Mühendisliği Kulübümüz tarafından bu yıl 24’üncüsü düzenlenen İTÜ Endüstri Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu (İTÜ EMÖS) ,31 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında Maçka Yerleşkemizde gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen 200 katılımcının ağırlandığı etkinliğe, 1000’den fazla kişi katıldı.

24_sanal_ronesans (3)

Bu yıl “Sanal Rönesans” temasıyla katılımcılara seslenen İTÜ EMÖS’te oturumlar; Data Analizi, Bilişsel Bilim, Endüstri 4.0, Girişimcilik Ekosistem, Dijital Dönüşüm ve Fintek başlıkları altında şekillendi.

24_sanal_ronesans (2)

En yüksek ilgiyi gören “Dijital Dönüşüm” ve “Endüstri 4.0” oturumlarında yer alan konuşmacılar, katılımcılar tarafından soru yağmuruna tutuldu. İTÜ EMÖS’ün bu yılki yeniliklerinden olan Kariyer Atölyeleri ise şirketlerden ve atölye katılımcılarından aldığı olumlu tepkilerle iş dünyası ile üniversite öğrencileri arasında birebir iletişim sağladı.

24_sanal_ronesans (1)

Etkinlik alanındaki sanal gerçeklik (VR) , 3D, Drone Show vb. interaktif çalışmalarla, oturumlardan arta kalan zamanlarda da oldukça hareketli 5 gün geçiren katılımcılar; Presinstagram, Capsmatik ve Akbank Düşünce Kulübü standlarında çektirdikleri fotoğraflar ve 4 Şubat’taki Koç Müzesi ziyaretinden kalan hatıralarla etkinliği tamamladı.