Moto Bike Expo Motosiklet Fuarı 2017’deydik
Şub 28, 2017

Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümümüz, 23-26 Şubat tarihleri arasında CNR EXPO fuar alanında düzenlenen Moto Bike Expo Motosiklet Fuarı 2017’ye katıldı.

Model_making (5)

Standımızda öğrencilerimizin “yeniden tasarım” çalışmaları sergilendi ve öğrencilerimizin fuar boyunca sürdürdüğü çalışmalar sayesinde bu fark yaratan deneyime fuarın ziyaretçileri de ortak oldu.

Model_making (6)

Bölümün zorunlu ve temel dersleri olan 'Modelmaking' dersleri kapsamında, “Quarter Scale Motorcyle Models” başlığı altında her öğrenci için bir motorsiklet seçiliyor ve modelin altlık olarak kullanılmasıyla bir 're-design' çalışması yapmaları isteniyor.

Model_making (3)

Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim görevlimiz Mehmet Erkök’ün yürütücülüğünde devam eden bu çalışmalarda akademisyenimiz, “skeç model” yoluyla yeni biçimler oluşturma, insan ve nesne arasındaki ilişkiyi sınamanın yanında; akışkanlık, doluluk-boşluk ve form-alt form okumaları açısından daha yetkin sonuçlar ve farklı alternatifler oluşturmayı amaçlıyor.

Model_making (4)

Bu dersler, öğrencilerin profesyonel modelci olmalarına odaklanmadan malzemelerin olanaklarını tanımasını, bunları etkin bir şekilde kullanmalarını ve böylece de beyin - el uyumunu hızlandırarak daha etkili ve özgün tasarımlar elde etmelerini sağlıyor.

Model_making (2)

Öğrenciler bu deneyimi edinirken süreç içinde; ahşap, plastik, akrilik, alüminyum gibi malzemeler kullanarak bunların nasıl biçimlendirildiğini ve tepki verdiklerini de öğreniyor. Lazer kesim, 3 boyutlu baskı vb. teknolojilerle de tanışan öğrenciler böylece, karmaşık formlar ve yüksek miktarda el işçiliği gerektiren durumlarda daha hızlı ve etkili modeller ortaya çıkarmaya çalışıyorlar.

Model_making (1)

Haber ve Fotoğraf: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi