İTÜ Vakfı Yayınları Tavsiye Ediyor: “İtibar ve İtimat: Sedat Üründül”
Mar 01, 2017

İdealist bir kuşağın özel ve mühendis bir üyesi olan Sedat Üründül, genç Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmet etme ve ülkemizi sıfırdan inşa eden bir neslin önde gelen temsilcilerinden biri olarak, bugün de gençlerimize ilham veriyor. Derin bir geçmişe sahip büyük bir medeniyetin yaşadığı tarihi dönüşüm sürecinde önemli rol oynayan Sedat Üründül ve yakın çalışma arkadaşlarının çıktığı başarı yolculuğunda gösterdikleri; kararlılık, akılcılık, ilkesel duruş ve özveri ise Üründül Grup tarafından hazırlanan “İtibar ve İtimat: Sedat Üründül” adlı eserde okurlarla buluşuyor. İTÜ Vakfı Yayınları, mezunumuzun hayatını yakın plana alan bu kitabı, hafta sonu okuması olarak öğrencilerimize tavsiye ediyor.

sedat_uruldul (1)

İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’müzden 1946 yılında mezun olan Üründül, Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarında dünyaya gelmesi ve yaşadığı dönem açısından bakıldığında âdeta tarihe tanıklık etmesiyle öne çıkıyor. Profesyonel kariyerinde de birçok başarı elde etmiş olan Üründül, hayatı boyunca Türkiye’ye sayısız eser kazandırdı. Ham maddesi bilgi, akıl ve zekâ olan şirketleri sayesinde hayata geçirdiği çalışmalar Türkiye’ye; yol, okul, hastane, köprü, enerji ve daha birçok önemli kalkınma hamlesi olarak geri döndü.

Mezunumuzun oğlu ve spor yorumcusu Ömer Üründül ise kitaba dair görüşünü şu sözlerle paylaşıyor: “Türkiye’nin değişiminde, gelişmesinde, kalkınmasında, refaha ermesinde Sedat Bey’in alın teri vardır. Babam asırlık bir çınardır. Kökleriyle toprağında sağlam yükselir. Gövdesiyle, gölgesiyle, dallarıyla, yapraklarıyla bütün Türkiye’ye güven verir, ürettikleriyle Türkiye’yi gülümsetir. Bu nedenledir ki ‘itibar’ ve ‘itimat’ kelimeleri babamı çok iyi anlatır.”

sedat_uruldul (2)

Bir yaşam ve başarı öyküsü olarak son derece başarılı bir kaynak olan “İtibar ve İtimat: Sedat Üründül” adlı kitabı İTÜ Vakfı’ndan ücretsiz olarak alabilir, ülkemizin kalkınmasında iz bırakmış mezunumuzun yaşam öyküsünü okurken özel hayatına dair ayrıntılara da tanıklık edebilir ve çalışma hayatında edindiği derin bilgi birikimini ve deneyimi, sağduyusu ve zekâsıyla nasıl birleştirdiğini görebilirsiniz.

Fotoğraflar:  İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi