Doç. Dr. Onur Tunçer’e İngiltere Kraliyet Mühendislik Akademisi’nden İkincilik Ödülü
Mar 03, 2017

Uçak Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Onur Tunçer, İngiltere Kraliyet Mühendislik Akademisi (Royal Academy of Engineering) tarafından Londra’da düzenlenen “Leaders in Fellowship” eğitim programının sonunda yaptığı “İtki Sistemleri İçin Nesne Yönelimli Yazılım Geliştirilmesi (PROPULSIM)” başlıklı proje sunumuyla ikincilik ödülü aldı.

onur_tuncer (2)

İngiliz Hükümetinin desteklediği Newton Fonu kapsamında gerçekleştirilen “Leaders in Fellowship” eğitimlerinde, dört faklı ülkeden seçilen toplam 50 katılımcı yer aldı. Bu eğitimlerde ülkemizi, TÜBİTAK ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından son iki yıl içinde teknogirişim desteği alan kişiler arasından TÜBİTAK ve İngiltere Kraliyet Mühendislik Akademisi’nin ortak kararıyla seçilen 10 araştırmacı temsil etti.

onur_tuncer (1)

Türk araştırmacılar program sonunda 1. Müsteşar Cem Işık'ın ev sahipliğinde, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliğinde verilen davete katıldı. Araştırmacılar burada, İngiltere menşeili firmaların temsilcileriyle ve yatırımcılarıyla görüş alışverişinde de bulundu. Davette konuşan Işık, Türkiye ve İngiltere'nin bilim ve inovasyon alanlarında yaptığı iş birliklerinin sağlam bir zeminde devam ettiğini belirtti. Müsteşar, Türkiye ile İngiltere arasında yüksek eğitim ve inovasyon alanlarında önemli bir iş birliği sağlayan Newton-Katip Çelebi Fonu'nun 2014 yılından bu yana araştırmacıları güçlü bir şekilde desteklediğinin altını çizdi ve bu girişimlerin iki ülke arasında daha sistematik ve sürdürülebilir bir ilişki kurulmasına katkıda bulunacağını sözlerine ekledi.

Bu başarısıyla üniversitemizi gururlandıran öğretim üyemizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.