Karikatür ve Güldürüyle Geçen İki Güzel Gün: “Mizahfest 2017”
Mar 07, 2017

İTÜ Mizah Kulübü’nün düzenlediği Mizahfest 2017 öğrencileri; karikatür, çizgi ve güldürü sanatlarının önemli isimleriyle buluşturdu. Ayazağa Yerleşkesi’nde 28 Şubat - 1 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleşen etkinliğe, farklı mizah dergilerinden çizerler ve mizahçılar katılarak öğrencilerimize seslendi.

mizahfest'17 (4)

Festivalin ilk günü, Cem Güventürk ve Serkan Yılmaz söyleşileriyle başladı. Gençlerle bir araya gelen Güventürk, geçmişteki çalışmalarından bahsedip çizerliğe nasıl adım attığını öğrencilerle paylaşırken bugünün mizahı ile 90’lı yılların mizah tarzını karşılaştırdı. Ayrıca, çizerlik alanında kendini geliştirmek isteyenlere önemli tavsiyelerde bulundu. İyi bir karikatürist olmak için çalışmanın ilk şart olduğunu belirten Güventürk, yeni kuşak çizerlerin yetişmesi ve okurlarına ulaşabilmesi adına mizah dergilerinin yalnız bırakılmaması gerektiğini belirtti. Günün ikinci söyleşisinde ise sahneye Serkan Yılmaz geldi. Çizerliğinin yanında, kurduğu ilginç mekanizmalar yoluyla; dekoratif, teknik ve tasarım odaklı nesneler ortaya çıkarmasıyla da bilinen Yılmaz, bu alanda yaptığı çalışmaların püf noktalarını anlattı. Seyirciler, hızlandırılmış çekimlerden oluşan bir sinevizyon gösterisi sayesinde Yılmaz’ın buluşlarıyla tanıştı. Karikatürist, söyleşinin ardından yaptığı kısa bir stand-up gösterisiyle de festivalde iz bıraktı.

mizahfest'17 (3)

Etkinliğin ikinci gününde ise sahne; karikatürist Emrah Ablak ile Açık Mikrofon stand-up ekibinindi. Emrah Ablak öğrencileri, bugüne kadar çalıştığı dergilerde yaptığı çalışmalardan, birlikte çalıştığı ekip üyelerinden ve kendi çizerlik serüveninden oluşan kısa bir yolculuğa çıkardı.

mizahfest'17 (2)

Cem Güventürk, Serkan Yılmaz, Emrah Ablak hakkında

Penguen Dergisi’nde çizerlik kariyerine devam eden Cem Güventürk, aynı zamanda “Çünkü Bir Anlamı Vardır” adlı kitabıyla da biliniyor. Kendisi gibi Penguen dergisinde çizen Serkan Yılmaz ise karikatüristliğinin yanında yaptığı stand-up gösterileriyle de öne çıkıyor.
Avni Dergisi’nde çizerliğe başlayan Emrah Ablak ise bugüne dek; Dıgıl, Fos, Parazit, biber; HBR Maymun, L-Manyak, Lombak, Kemik, Penguen dergilerinde yer alan karikatürleriyle hatrı sayılır bir kitleye ulaştı. Ablak, çalışmalarına Uykusuz adlı haftalık mizah dergisinde devam ediyor.

mizahfest'17 (1)

Haber ve Fotoğraf: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi