Bir National Academy of Engineering (NAE) Üyeliği De Mezunumuz Dr. Ali Doğru’dan Geldi
Mar 08, 2017

Kısa bir süre önce Amerika Birleşik Devletleri’nde Ulusal Mühendislik Akademisi (National Academy of Engineering - NAE) üyeliğine seçilen mezunumuz Prof. Dr. Mehmet Toner’in ardından, bir başka mezunumuz Dr. Ali Doğru da ABD’nin alanında en saygın oluşumlarından olan bu kuruluşun üyeliğine seçildi.

“Hidrokarbon rezervuar simulasyonunda yüksek başarımlı hesaplamanın gelişimi” konusundaki çalışmalarıyla bu başarıya ulaşan mezunumuz, farklı alanlardan bu yıl akademi üyeliğine seçilen 84 mühendisten biri oldu. Doğru böylece, konuk bilim insanı olarak görev yaptığı Massachusetts Institute of Technology’den (MIT) bu üyeliğe seçilen 7 kişiden biri olma başarısını da gösterdi. Mezunumuz, Ekim ayında Washington D.C.’de düzenlenecek NAE Yıllık Toplantısı’nda göreve başlayacak.

ali_dogru

Dr. Ali Doğru kimdir?

1968 yılında Petrol Mühendisliği Bölümümüzün bütünleşik programını başarıyla tamamlayarak lisans ve yüksek lisans öğrenimlerini 5 yılda tamamlayan Dr. Ali Doğru, doktorasını ise Texas Üniversitesi - Austin (UT Austin) Petrol Mühendisliği ve Uygulamalı Matematik bölümünden, 1974 yılında aldı. Suudi Arabistan’ın ulusal petrol şirketi Saudi Aramco için hesaplamalı modelleme teknolojisi geliştiren mezunumuz, aynı zamanda bu şirketin “fellow” üyesidir. Kendisine NAE üyeliğini getiren çalışmalarıyla bilim dünyasında daha önce de adını duyuran Doğru, 2010 yılında John Franklin Carl ve World Oil Inovative Thinking ödüllerini kazanmıştı.

Dr. Ali Doğru, 2014’ten beri Matematik Mühendisliği Bölümü’müzde konuk öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.