Gıda Mühendisliği Kulübü’nün AR-GE Fikirleri Yarışması’nda Ödüller Verildi
Mar 10, 2017


Gıda Mühendisliği Kulübü’müzün bu yıl üçüncü kez düzenlediği İTÜ GMK AR-GE Fikirleri Yarışması‘nda ödüller sahiplerine kavuştu. Ülkemizdeki bütün gıda mühendisliği bölümü lisans öğrencilerinin katılımına açık olan yarışmanın ödül töreni ise İTÜ ARI Teknokent’in ARI-6 Binası’nda Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

gida_müh_haberi (1)

Törene Kimya - Metalurji Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Beraat Özçelik, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Gürbüz Güneş, ve AROMSA A.Ş İnsan Kaynakları Koordinatörü Songül Öncel’in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Törenin sunuculuğunu üstlenen Gıda Mühendisliği Kulübü Sekreteri Elif Özcü, yarışma süreci hakkında bilgi verdiği konuşmasında, Gıda Mühendisliği Kulübü’müzün bir aile olduğunu ve kendilerinden önceki üyelerin büyük emeklerle kulübü taşıdıkları noktanın daha da ilerisine geçmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Özcü, bunu başarmak için gereken gücü de birlikte çalışmaktan aldıklarını sözlerine ekledi.

gida_müh_haberi (2)

Kulübü tanıtan bir sinevizyon gösterisinin katılımcılara izletildiği etkinlikte ödüller Prof. Dr. Gürbüz Güneş tarafından verildi. Bölüm Başkanımız ayrıca, ödüllerin gıda alanında Ar-Ge çalışmalarının artması adına önem taşıdığının altını çizdi. İTÜ Kimya - Metalurji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beraat Özçelik ise öğrencilerin yaptığı çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuklarımızdan Songül Öncel de öğrencilere verdikleri desteğin devam edeceğini belirtti.

gida_müh_haberi (3)

İLK ÜÇ AÇIKLANDI

İTÜ GMK Ar-Ge Fikirleri Yarışması’nda Poster Ödülü, “Kinoalı Kahvaltılı Gevrek” projesiyle Ömer Halisdemir Üniversitesi’nden Ayşegül Güney, Kübra Şenal ve Hülya Irmak adlı öğrencilerin oldu. Birincilik ödülüne “Beyaz Kinoa Unundan Bisküvi Üretimi” projesiyle Pamukkale Üniversitesi’nden Gözde Aşçı ve Enes Korkmaz değer görülürken; ikincilik ödülüne “Engeli Kaldıran Bilgilendirme Sistemi” adlı çalışmasıyla Bayburt Üniversitesi’nden Cem Yazar ulaştı. Üçüncülük ödülünün sahibi ise “Yaban Mersini Krema Dolgulu Keten Tohumu Parçacıklı Çikolata” adlı çalışmayla, Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz; Emre Demir, Ravza Tekin ve Ecre Şahinoğlu oldu.



Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi