Yazılım Alanındaki Yetenekler “Yazılım Maratonu’17”de Yarıştı
Mar 10, 2017

Üniversite öğrencileri, IEEE İTÜ Öğrenci Kolu Bilgisayar Topluluğu (Computer Society) çalışma grubu tarafından 4-5 Mart tarihlerinde düzenlenen Yazılım Maratonu’17’de yarıştı. Katılımda bölüm ayrımı yapılmayan yarışmaya; ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencileri bireysel ya da takım olarak katıldı. Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen ön eleme aşamasını geçen 25 takım, iki gün boyunca Computer Society çalışma grubu tarafından hazırlanan soruları yanıtladı. Belirlenen problemi çözmeleri ve verilen girdilerle doğru çıktıları elde edecek programın yazılması için puan almaya çalışan ekipler; C, C++ , C#, java, Python2, Python3 ve Haskell dillerinden istediğini kullanarak birbiriyle yarıştı.

ieee-yazilim-maratonu (3)

Etkinliğin ilk gününde sektörün öncü firmalarından Erstream ve SevenBridges, ikinci gününde ise Garanti Teknoloji ve Türk Telekom tarafından gerçekleştirilen seminerlere, finale kalan 25 takımın üyeleri katıldı. Seminerlerin sonunda yapılan çekilişte 3 kişiye, tablet bilgisayar armağan edildi. Yarışmanın heyecan dolu finalinde ise yarışmacılar; IEEE İTÜ Öğrenci Kolu Computer Society ve sponsor şirketlerin ortaklaşa hazırladığı final etabı sorularını çözmeye çalıştı. Bilgilerini ve uygulama yatkınlıklarını ölçen zor soruları çözmeye çalışan yarışmacılar, etkinlik boyunca topladıkları puanlarla birlikte ilk 3’e girmeyi hedeflediler. Geçmiş yıllardan farklı olarak, bu yılki finalde takımlara “gerçek zamanlı problem” (real time problem) verildi. Bu problem çözmede ilk 3’e giren takımlar ödüllendirildi. Birinci olan takımın üyelerine Apple Macbook Pro, ikinci ekibin üyelerine Apple iPad Mini 4 ve son olarak üçüncü olan takıma ise Vestel Venus V3 model akıllı telefon hediye edildi.

ieee-yazilim-maratonu (1)

“Yazılım Maratonu” etkinliği, her yıl yazılım alanında yetenekli gençler ile şirketleri buluşturuyor. IEEE İTÜ Öğrenci Kolu tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen etkinlik, kendi alanında Türkiye’nin en büyük etkinliği olarak öne çıkıyor.

ieee-yazilim-maratonu (4)

Yazılım Maratonu’17 yarışmasında dereceye giren ekipler şu şekilde sıralandı:

Birinci takım: Mustafa Erdem Kirez (TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi) ve Ömer Eren (İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi)
İkinci takım: Alperen Yakut, Buğrahan Şahin ve Halil Ozan Akgül (Boğaziçi Üniversitesi)
Üçüncü takım: Onur Yıldız (TOBB ETÜ), Semih Basrık ve Burak Yüksel (Boğaziçi Üniversitesi)

ieee-yazilim-maratonu (2)

Haber ve Fotoğraf: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi