Klasik Müzik Alanında Orkun Zafer Özgelen’den Önemli Başarı
Mar 14, 2017

36 yaşından gün almamış genç bestecilerin “oda orkestrası için süit” dalında yarıştığı Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması, 6 Mart akşamı yapılan final konseriyle sona erdi. Türk Musikisi Devlet Konservatuvarımızdan (İTÜ TMDK) akademisyenimiz Orkun Zafer Özgelen, Jüri Teşvik Ödülü’nü Uğur Çerkezoğlu ile paylaştı. Bestelediği film müzikleriyle tanınan Cem Oslu’nun birinciliği elde ettiği yarışmanın ikincisi Orhan Veli Özbey olurken, üçüncü sırada Ahmet Tamer Topuz yer aldı. Mansiyon ödülünün sahibi ise Kandemir Ayrtun Hoinic oldu.

FinalKonseri01

Final gecesinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi ve Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Genel Müzik Direktörü Gürer Aykal’ın yönetimindeki İstanbul Sinfonietta Orkestrası, jüri tarafından yarışmada değerlendirmeye uygun bulunan 19 eserden 6’sını çaldı. Eserlerin, Süreyya Operası’nda yankılandığı konserin sonrasında Yalçın Tura, Turgay Erdener, Hasan Uçarsu, Oğuzhan Balcı, Rengim Gökmen ve Gürer Aykal’dan oluşan jüri, eserleri değerlendirdi.

FinalKonseri02

Bunun yanında dinleyiciler arasında da oylama yapıldı. Cem Oslu’nun hem jüri hem de dinleyici oylamasında birinci olduğu değerlendirmelerde, İTÜ TMDK akademisyenimiz Orkun Zafer Özgelen ise Hayal Perdesi Süiti adlı eseriyle Jüri Teşvik Ödülü’ne değer görüldü.Yarışmada dereceye giren eserlerin Kadıköy Belediyesi tarafından albüm hâline getirileceği belirtildi. Klasik müzik alanında bu başarıyı elde ederek konservatuvarımızı ve üniversitemizi gururlandıran Orkun Zafer Özgelen’i İTÜ Ailesi adına kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.