North Carolina State University ile Tekstil Alanında İkili Anlaşma
Mar 15, 2017

Yurt dışındaki üniversitelerle yaptığımız ikili anlaşmalarla uluslararası iş birliklerimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültemiz, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki North Carolina State University (NCSU) Tekstil Fakültesi ile Tekstil Mühendisliği dalında 3+1 Yüksek Lisans Programı’nın hayata geçmesi için protokol anlaşması imzaladı. Bu önemli adımla resmî olarak yürürlüğe giren program sayesinde lisans düzeyindeki öğrencilerimiz, akademik olanaklar ve araştırma altyapısı açısından dünyanın en iyi ve saygın tekstil mühendisliği fakültelerinden biri olan kurumda bir yıllığına tekstil mühendisliği öğrenimi görme imkânına kavuşacak. Bu alandaki öğrencilerimiz ayrıca, akademik birikimini zenginleştirecek ve farklı bir kültürle tanışarak gelecekteki kariyerlerine bugünden yatırım yapmış olacak.

logo_2-1

Program nasıl işliyor ve neleri kapsıyor?

İmzalanan anlaşma çerçevesinde; Tekstil Mühendisliği Lisans Programı’mızda 3 tam ders yılını (altı yarıyıl), NCSU’da yürütülen Global Eğitim Sertifikası Programı çatısı altında ise iki ek ders yarıyılını tamamlayarak Tekstil Mühendisliği lisans derecesini almaya hak kazanacak öğrencilerimiz -başvuru koşulları sağlamaları hâlinde- NCSU Tekstil Fakültesi’nde yüksek lisans programına da kayıt yaptırabilecek. Bu şansı elde eden öğrencilerimiz, 12 ila 24 aylık süre zarfında yüksek lisans eğitimlerini tamamlayabilecek. Program, alınan ders kredilerinin aktarımında da öğrencilerimizin yanında olacak. Öyle ki öğrencilerimiz, North Carolina State Üniversitesi’nde lisans sırasında aldıkları 12 kredilik derslerini, yüksek lisans programına aktarabilecek. Böylece, öğrencilerimiz yüksek lisans programını en az 1 yarıyıl erken bitirme avantajından da yararlanacak.

3+1 Yüksek Lisans Programı’na dâhil olan öğrencilerimiz, üniversitemizin Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden lisans, North Carolina State University’den ise yüksek lisans derecesi olmak üzere iki ayrı derece alacak.