ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanlığına Seçilen İTÜ Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Özkol’u Tebrik Ediyoruz
Mar 16, 2017

İTÜ’lülerin başarısı her alanda devam ediyor. Türkiye'nin öncü yüksek teknoloji şirketi ASELSAN’ın yeni yönetim kurulu başkanlığına Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. İbrahim Özkol seçildi.

ASELSAN Olağan Genel Kurulunda görev süresi dolan yönetim kurulu ve bağımsız yönetim kurulu üyelerinin yerlerine seçim yapıldı. Buna göre, yönetim kurulu başkanlığına, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. İbrahim Özkol seçildi.

IbrahimOzkol-1

İbrahim Özkol kimdir?

Prof. Dr. İbrahim Özkol, 1962 yılında İzmir'de doğdu. İTÜ Uçak ve Uzay Mühendisliği Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümünde lisans eğitimine başlayan Özkol, yüksek lisans ve doktora öğrenimini de yine aynı bölümde tamamladı. Akademik kariyerine, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) tarafından İspanya'da "CASA-3000" ve "CN-235" projeleri için görevlendirilmesi nedeniyle, 1992-1993 yılları arasında geçen 15 aylık süre boyunca ara verdi. 1996 yılında geri döndüğü akademik camiada kariyerine devam etti ve 2005 yılında “profesör” unvanını aldı. Özkol, rektör yardımcılığı görevinin yanı sıra Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümündeki öğretim üyeliği görevini de sürdürüyor. SSM ve TÜBİTAK destekli birçok projede yürütücü ve araştırmacı olarak çalışan Özkol, ayrıca 2013’te Türkiye’deki üniversitelerde ilk kurulan İTÜ Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programının kuruculuğunu üstlendi. Özkol, evli ve 2 çocuk babası.

Yeni yönetim 1 yıl görev yapacak

Aselsan Yönetim Kurulu’nda; Mustafa Murat Şeker, Murat Üçüncü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Ankara Valisi Ercan Topaca, Emekli Deniz Kuvvetleri Teknik Başkanı Emin Sami Örgüç ve Bayram Gençcan yönetim kurulu üyeliğine seçilen yeni isimler oldu. Bağımsız yönetim kurulu üyelikleri için yapılan seçimde en çok oyu alan Ziya Akbaş ve Ercümend Arvas bu göreve yeniden seçildi. Şeker aynı zamanda başkan vekilliği görevini üstlenecek. ASELSAN'ın yeni yönetimine seçilen tüm isimler 1 yıl süreyle görev yapacak.

Fotoğraflar: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi