İş Dünyasının Başarılı Kadınları Gençlere İlham Verdi
Mar 21, 2017

Ekonomi Bölümü öğrencilerimizden oluşan İTÜ Ekonomi Kulübü’nün düzenlediği “İTÜ Women in Business” etkinliğinde, başarılarıyla adını duyuran iş kadınları gençlerle buluştu. Maçka Yerleşkemizde bulunan İşletme Fakültemizde gerçekleştirilen etkinliğe; TEB Kadın Bankacılığı’ndan Sara Hepşen, PayU Pazarlama Müdürü Gaye Ör, TAV Holding Başkan Yardımcısı (CFO) Burcu Geriş, Neuro-mar Kurucusu ve Nöropazarlama Stratejisti Seda Genç, PricewaterhouseCooper (PwC) Türkiye Denetim Hizmetleri Ortağı Beste Gücümen, oyuncu Serenay Sarıkaya, OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk ve METRO Cash & Carry CFO’su Sinem Türüng’ün de aralarında bulunduğu kalabalık bir davetli kitlesi katıldı.

women-in-business (1)

Hazal Ayaşan’ın sunduğu etkinlikte ilk sözü TEB Kadın Bankacılığı’ndan Sara Hepşen aldı. “Türkiye’de Kadınların Ekonomideki Yeri” başlıklı konuşmasıyla katılımcılara seslenen Hepşen, iş hayatında özgüvenin önemine vurgu yaptı. Profesyonel hayatta karşılaştığı güçlükleri ve yaşadığı deneyimleri katılımcılarla paylaştı ve insanın sevdiği mesleği yapmasının başarıyı daha da artırdığının altını çizdi. TAV Holding Başkan Yardımcısı (CFO) Burcu Geriş ise konuşmasında öğrencilere, öğrenim gördükleri alanın uygun olmadığını fark ettiklerinde kendilerine yeni bir rota çizmekten korkmamaları gerektiğini söyledi. Geriş, geç kalma düşüncesi yerine yapmak istenileni bilmenin asıl önemli nokta olduğunu vurguladı.

women-in-business (2)

Etkinliğin diğer konuşmacılarından nöropazarlama stratejisti Seda Genç insanın yapmak istediğine inandığı takdirde her şeyi başarabileceğini belirtirken kendi başarısının altında yatan sırrı ise “marka yönetimi, dijital pazarlama ve pazarlama iletişimi konularındaki deneyimlerini nöropazarlama alanındaki bilgi birikimiyle birleştirmesi” olarak açıkladı.

women-in-business (4)

Serenay Sarıkaya: “Hayallerinize sıkı sıkı tutunun”

Rol aldığı televizyon dizileri, reklamlar ve sinema filmleriyle adını sıkça duyduğumuz oyuncu Serenay Sarıkaya da etkinlikte gençlerle bir araya geldi. İş hayatında hayallerinin peşinden koştuğunu söyleyen ünlü oyuncu düşüncelerini: “Başarıya ulaşmak için en önemli adım, kendinize hedef koymak ve hayallerinize sıkı sıkıya tutunmaktır. Diğer önemli kısım ise elbette harekete geçmektir. Bir hayaliniz varsa kendinize güveniniz de olmalı. İlk adım da özgüvenli olmaktan geçiyor. Her şeyin elinizde olduğunu bilin ve kendinize güvenin.” sözleriyle paylaştı.

women-in-business (3)

Zirvenin öne çıkan konuklarından olan, öğretmenliği bırakarak ilk yerli akaryakıt şirketi OPET'i kuran Nurten Öztürk de etkinlikte yerini aldı. İnsan kazanmanın ve birlikte çalışmanın önemine dikkat çeken Öztürk, kadınların ve erkeklerin ayrı ayrı değil, birlikte yürümesi gerektiğinin altını çizdi. Organizasyonun son konuşmacısı METRO Cash & Carry CFO’su Sinem Türüng ise uluslararası iş bağlantılarının her geçen gün daha da arttığı günümüzde, yabancı dil bilmenin anahtar bir rol oynadığını belirtti. Türüng, yurt dışında görev yaptığı yıllarda edindiği deneyimlerin başarı çıtasını daha da yükseğe taşıdığına vurgu yaptı ve insan yetiştirmenin çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi