Lezzete ve Sunuma Gönül Verenler Bu Zirvede Buluştu
Mar 22, 2017


Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından fotoğraf karelerine sığan sayısız lezzet, çeşitli yemek kültürleri üzerine yapılan konuşmalar ve bu harika lezzetleri sofralara getiren şeflerle eğlenceli sohbetler; bu yıl dördüncüsü düzenlenen Mutfak Zirvesi'17 etkinliğindeydi. İTÜ Gastronomi Kulübü’nün her yıl gerçekleştirdiği etkinlikte her yaştan ve meslek grubundan birçok lezzetsever, 13-15 Mart tarihleri arasında, Maçka Yerleşkemizde bulunan Mustafa Kemal Amfisi’ndeki yerini aldı.

gastronomi (2)

Açılış konuşmasını İTÜ Gastronomi Kulübü Başkanı Kaan Akın’ın yaptığı zirvenin ilk günü, kulübümüzün danışmanı Yrd. Doç. Dr. Zeynep Parlar’ın “Geçmişten Günümüze Gastronomi” başlıklı sunumuyla devam etti. Konuşmaların ardından 1000’e yakın fotoğrafın yarıştığı “Lezzeti Yakala 2017” yarışma sonuçlarının açıklandı.

gastronomi (3)

Prof. Dr. Murat Şen, Erkin Ön ve Mehmet Ateş’in seçici kurulunda yer aldığı yarışmada birincilik ödülüne Peri Sarper uzanırken ikincilik ödülünü Merve Gökboğa, elde etti. Üçüncü sıra ise Caner Çam’ın oldu. Yarışmaya başvuranlardan gelen kareler, bu yıl “Lezzetin Rengi” temasıyla etkinlik alanında düzenlenen sergide ziyaretçilerle buluştu.

gastronomi (1)

Organizasyonun ikinci günü ise “ekmek arası” lezzetlerle başladı. İki seans hâlinde yapılan ve dört kişilik dört takımın katıldığı sandviç yarışmasında, USLA Akademi’den gelen şef Cenk Akaya ve atölye çalışması şefi Can Aras eşliğinde en güzel ve lezzetli şekilde sunulan sandviçler seçildi. Yarışmanın kazananları, başarılarına göre farklı tutarlarda hediye çekleriyle ödüllendirildi. Gün içinde Gökmen Sözen ve sürpriz konuğumuz Maximilian Thomae ile Midpoint Ar-Ge Koordinatörü Rıza Belenkaya’nın yanı sıra; Kaan Sakarya, Derin Arıbaş ve Süleyman Dilsiz de konuşmalarıyla etkinliğe renk kattı.

gastronomi (5)

Etkinliğin son günü, Dilek Yörük’ün “Tohum Permakültürü ve Sürdürülebilirlik” konulu sunumuyla başladı. Yörük’ün ardından ilgi çekici bir sunumla katılımcılara seslenen Selda Güleç, geçmişi uzun yıllara dayanan “çiğ beslenme” (Raw Food) odaklı bir atölye çalışması düzenledi. Şef Sinan Bakkaloğlu ve Tadım Atölyesi’nin kurucu Atakan Aya’nın da konuşmacı olarak yer aldığı son günde; İsmet Saz, Tuba Şatana ve Mehmet Gürs profesyonel alandaki tecrübelerinden bahsetti.

gastronomi (6)

3 günlük etkinlikte yarışmanın yanı sıra dokuz sempozyum ve iki de atölye çalışması gerçekleştirildi. Ülkemizin yemek alanında öne çıkan Arda Türkmen, Murat Bozok ve Refika Birgül gibi ünlü isimlerin aralarında bulunduğu pek çok davetlinin katıldığı Mutfak Zirvesi’17 etkinliğinde yapılan oturumlarda; ünlü şefler, restoran sahipleri ve marka yöneticileri deneyimlerini, kariyer yolculuklarını ve markalaşma süreçlerini katılımcılarla paylaştı. Ayrıca, pişirme ve sunum teknikleri hakkında da önemli bilgileri görsel bir anlatımla izleyicilere aktardı. 

gastronomi (4)



Haber ve Fotoğraf: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi