Marie Curie Mezunlar Derneği’nden Doç. Dr. Gözde Ünal’a Kariyer Ödülü
Mar 30, 2017

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Gözde Ünal, Avrupa Komisyonu bünyesinde yürütülen Marie Curie Programı’ndan yararlanan araştırmacılar için kurulan Marie Curie Mezunlar Derneği (Marie Curie Alumni Association - MCAA) tarafından verilen Kariyer Ödülü’nün bu yılki sahibi oldu. Kuruluşun bu yıl İspanya’nın Salamanca kentinde, 23-26 Mart tarihleri arasında düzenlenen toplantısında ödülünü alan öğretim üyemiz bu onura; kuruluşa yaptığı değerli katkıları, topluluğun aktivitelerindeki etkin rolü ve MCAA’ya olan bağlılığı nedeniyle değer görüldü.

Doç. Dr. Gözde Ünal kimdir?

Doç. Dr. Gözde Ünal, doktora derecesini 2002 yılında, Kuzey Carolina Devlet Üniversitesi (North Carolina State University) Matematik Bölümü’nden aldı. Doktora sonrası çalışmalarını Georgia Teknoloji Enstitüsü’nde (Georgia Institute of Technology), 2002-2003 yılları arasında tamamlayan Ünal, 2007 yılına kadar ise “araştırmacı bilim insanı” (research scientist) unvanıyla, yine Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Siemens Corporate Research kuruluşunda görev aldı. 2007-2015 yılları arası dönemde Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde önce “yardımcı doçent”, sonrasında ise “doçent” unvanlarıyla çalışan bilim insanımız, 2015 yılının sonbaharında Bilgisayar ve Bilişim Fakültemizin akademik kadrosuna katıldı.

gozde-unal-haber

Öğretim üyemiz, bilgisayar görüntüsü ve medikal görüntüleme teknikleri üzerine yaptığı çalışmalarla adını duyurdu. Bilimsel çalışmalarında matematiksel ve klinik problemlere dair fizik bilimiyle ilişkili yöntemler kullanan akademisyenimiz, geniş bir yelpazede yürüttüğü araştırmalarında medikal uygulamacılar ve hastanelerle aktif iş birliği içinde oldu. Özellikle de nörolojik görüntüleme ve sinir biliminde bölümleme, kayıt ve modelleme sorunları üzerine matematiksel çözümlere odaklanan son çalışmasıyla dikkat çekti. 2010 yılında L’Oreéal Türkiye tarafından Genç Bilim Kadını Ödülü’ne ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından Genç Bilim İnsanı Ödülü’ne (GEBİP) lâyık görüldü. Doç. Dr. Gözde Ünal yaptığı araştırmalar ve gösterdiği üretkenliğin yanı sıra, bilim kadınlarına öncülük etmesi ve Teknolojiyle Güçlendirilmiş Aktif Öğrenme Teknikleri’ni sınıf ortamına taşıyarak yeni kuşak bilim insanlarına ilham verici bir rol model olmasıyla öne çıkıyor.

Marie Curie Alumni Association Hakkında

Araştırmacıların uluslararası dolaşımını desteklemek amacıyla Avrupa Komisyonu’nun bir parçası olarak kurulan derneğe üyelik, geçmişte Marie Curie Programı’ndan yararlanmış veya şu an bu programdan yararlanarak bilimsel araştırmalarını sürdüren tüm araştırmacılara açıktır. Bugüne dek yaklaşık 50000 araştırmacının yararlandığı programa katılan araştırmacı sayısı hızla artmaya devam ediyor. Kuruluş, seçilmiş MCAA üyelerinden oluşan bir kurul tarafından yönetiliyor ve finansmanı, Avrupa Komisyonu Eğitim ve Kültür Genel Direktörlüğü (European Commission Directorate General for Education and Culture) tarafından sağlanıyor.