Yenilenen Giysi Odası, İrem Vardar’ın Anısını Yaşatacak
Nis 03, 2017

İTÜ Vakfı Sosyal ve Kültürel Hizmetler Komitesi’nin projesi olarak, birçok firmanın ve mezunlarımızın bağışlarıyla 10 yıl önce hizmet vermeye başlayan Giysi Odası; giysi, ayakkabı vb. eşyaları ihtiyacı olan öğrencilerimize ulaştırıyor. 2007’den beri üniversitemizde önemli bir sosyal sorumluluk rolü üstlenen oda, kuruluşunda emeği geçen komite üyelerinden merhum İrem Vardar’ın anısına eşi Prof. Dr. Mahir Vardar tarafından yenilendi. Yenilenen oda için Ayazağa Yerleşkemizde düzenlenen açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Prof. Dr. Mahir Vardar ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu’nun yanı sıra; akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ve İTÜ Vakfı çalışanlarının da aralarında bulunduğu birçok kişi katıldı.

irem-vardar-giysi-odası (3)

Açılışta konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Giysi Odası’nın öğrencilere sunulan önemli bir destek olduğunu hatırlattı. Karaca, bu kadar değerli bir projenin hayata geçmesinde ve yenilenerek sürdürülmesinde katkıda bulunanlara teşekkür ettikten sonra, İrem Vardar’ın çalışmalarını anımsatarak kendisini rahmetle andı. Mühendis, mimar ve sanatçı olarak çok yönlü bir akademisyen profili çizen Jeoloji Mühendisliği Bölümü emekli öğretim üyemiz Prof. Dr. Mahir Vardar’a da emeklerinden ötürü teşekkür eden Rektörümüz, bu tür hizmetlerin süreceğini de sözlerine ekledi.

irem-vardar-giysi-odası (4)

Giysi Odası’nın yenilenmesini sağlayan Prof. Dr. Mahir Vardar ise çalışmaların tamamlanmasında Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın kendilerine büyük destek verdiğini ve bunda üniversitemizin geleneklerine bağlı bir eğitim kurumu olmasının da etkili olduğunu belirtti. Vardar konuşmasını, geçmişin değerlerini kaybetmeden geleceğe taşıyabilmenin oldukça önemli olduğunu söyleyerek tamamladı.

irem-vardar-giysi-odası (2)

Giysi Odası, pazartesi ve perşembe günleri 11.00-15.00 saatleri arasında Ayazağa Yerleşkemizde bulunan Merkezi Derslik Binası’nda hizmet veriyor. Giysi Odası’na giysi, ayakkabı vb. eşyalar bağışlayarak ihtiyacı olan öğrencilerimize ulaşmasını istiyorsanız, İTÜ Vakfı Sosyal ve Kültürel Hizmetler Komitesi’ne 0212 296 55 11 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

irem-vardar-giysi-odası (1)

Fotoğraflar: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi