Ar-Ge’nin Yol Haritası Bu Zirvede Çizilecek
Nis 06, 2017

Ülkemizde yürütülen Ar-Ge projeleri için ulusal ve uluslararası iş birlikleri kuracak Ar-Ge İş Birlikleri Zirvesi ve Fuarı’nda yer alacağız.

Ülkemizin araştırma altyapısının mercek altına alındığı, kamu sektörü, özel sektör ve üniversiteler odağında kurumlar ve kişiler için ulusal kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda bilimsel, bilgi ve ticari iş birliği zemininin oluşturulması amacıyla düzenlenen Ar-Ge İş Birlikleri Zirvesi ve Fuarı, 3-5 Mayıs tarihleri arasında, Pullman Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek. Etkinlik, Ar-Ge faaliyetleri konusunda ulusal ve uluslararası farkındalığı artırılmayı ve yeni iş birliği olanakları oluşturmayı hedefleniyor. Zirve ve fuar olarak iki koldan gerçekleştirilecek bu önemli buluşmada üniversitemiz de yer alacak ve Ar-Ge alanıyla ilgili tüm paydaşların bir araya geldiği panellerde ve çalıştaylarda somut iş birlikleri için görüş alışverişleri yapılacak.

Ar-Ge alanında ulusal ve uluslararası çapta adını duyuran uzmanların konuşmacı olarak katılacağı panellerde, 10. Kalkınma Planı çerçevesinde öncelikli Ar-Ge konuları ele alınacak. Zirvede ayrıca, Ar-Ge alanında yeni eğilimler ve yaklaşımlar ile Ar-Ge çalışmalarının finansmanı ve ticarileşmesi, gelişmekte olan ülkelere özgü Ar-Ge politikaları, temel bilimler, sağlık, üretim, internet, uzay ve havacılık, enerji, tarım ve gıda, otomotiv, ulaştırma, yeşil teknolojiler gibi birçok noktanın öne çıkacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının himayesinde gerçekleşecek zirve ve fuar kapsamında, ülkemizdeki Ar-Ge çalışmaları bir sunum hâlinde katılımcılarla paylaşılacak. Organizasyon özellikle de Ar-Ge çalışmalarının dünyada aldığı mesafeyi göz önüne alarak Türkiye’nin bu yönde izlemesi gereken yolu belirlemeyi ve bunun için uygulanacak politikalar ile gerekli iş birliklerini masaya yatıracak.

Bunun yanı sıra, Ar-Ge İş Birlikleri Zirvesi ve Fuarı’nda, kamu kurumlarındaki ve özel sektördeki Ar-Ge merkezleri ile üniversiteler, kendilerine sağlanan stantlarda yaptıkları projelerle ilgili tanıtım çalışmaları yapacak. Ülkemizin geleceğini inşa edecek Ar-Ge faaliyetlerinin ana platformu olması beklenen etkinliğe ve etkinlik alanında kuracağımız standa Ar-Ge alanıyla ilgili tüm paydaşları davet ediyoruz.

Ar-Ge İş Birlikleri Zirvesi ve Fuarı’nda gerçekleşecek panellerin, çalıştayların ve konuşmaların yer aldığı etkinlik programına buradan ulaşabilirsiniz.