Mezunumuz Dr. Birol Dindoruk, NAE Üyeleri Arasında Yer Aldı
Nis 06, 2017

Amerika Birleşik Devletleri’nde, alanında en saygın kuruluşlardan biri olarak kabul edilen Ulusal Mühendislik Akademisi (National Academy of Engineering - NAE) mezunumuz Dr. Birol Dindoruk’u üyeliğe kabul etti.

Ulusal Mühendislik Akademisi’nin yaptığı açıklamada, Petrol Mühendisliği Bölümü 1984 yılı mezunumuz Dr. Birol Dindoruk’un geliştirilmiş yağ geri kazanımı ve karbondioksit tutumu konularında yaptığı önemli çalışmalar ve bu alanla ilgili uygulamalara yaptığı katkılar nedeniyle üyeliğe seçildiği belirtildi. Mezunumuz Teknik Üniversite’deki öğreniminin ardından sırasıyla; önce Boğaziçi Üniversitesi’nde ardından Alabama Üniversitesi’nde yüksek lisans aşamasını tamamladı. Petrol mühendisliği üzerine doktora derecesini Stanford Üniversitesi’nden alan mezunumuz, son olarak Houston Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansı (MBA) yaptı. Kariyerine, Houston merkezli Shell International E&P Inc. şirketinde Rezervuar Mühendisliği Ana Teknik Uzmanı unvanıyla devam eden Dindoruk aynı zamanda, Journal of Gas Science and Engineering Baş Editörlüğü ve Shell International E&P şirketinde PVT / Rezervuar Akışkan Karakterizasyonu Takım Lideri (Reservoir Fluid Characterization Team Leader) görevlerini de sürdürüyor.

files-speaker-b35a1382-Photo-Dindoruk

Araştırma enstitüsü başkanları ve üst düzey yöneticilerden oluşan NAE, üyelerini; mühendislik eğitimine yeni ve uygulanabilir yaklaşımlar getiren, yeni ve gelişmekte olan teknolojilere öncülük ederek alanla ilgili birikime önemli katkılarda bulunan mühendisler arasından titizlikle seçmesiyle biliniyor. Bu büyük onuru üniversitemize ve ülkemize yaşatan mezunumuz Dr. Birol Dindoruk’u kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.