Genç Mucitler Robotlarını İTÜRO 2017’de Sergiledi
Nis 13, 2017

Ülkemizin en büyük robot olimpiyatı olan İTÜ Robot Olimpiyatları’nda bu yıl da öğrencilerin tasarladığı yüzlerce robot yarıştı. Yarışma kapsamında düzenlenen etkinliklerde robot teknolojisi hakkında görüş alışverişleri yapıldı.

ituro-17 (1)

Kontrol ve Otomasyon Kulübü’müz tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen İTÜ Robot Olimpiyatları’nda (İTÜRO 2017) , gençlerimiz yaptığı robotlarla yarıştı, teknoloji alanındaki yeteneklerini gösterdi.

ituro-17 (6)

6-8 Nisan tarihleri arasında Ayazağa Yerleşkemizde düzenlenen etkinlikte ortaokul, lise, yüksekokul ve üniversite öğrencilerinin yaptığı 500’den fazla robot yarıştı.

ituro-17 (5)

İTÜRO bu yıl; Çizgi İzleyen, Basketbol, Mikro Sumo, Yangın Söndüren, Merdiven Çıkan, Labirent, Renk Seçen, Kendini Dengeleyen, Senaryo ve Serbest olmak üzere 10 kategori yer aldı.

ituro-17 (3)

Yediden yetmişe geniş bir kesimden ilgi gören yarışmada katılımcılar; robot yarışları, paneller, seminerler ve çeşitli gösterilerle ortaya çıkan çalışmalara yakından baktı.

ituro-17 (4)

Ülkemizin en büyük robot olimpiyatı olan İTÜRO’nun konukları arasında Rektörümüz Prof.Dr. Mehmet Karaca, Rektör Yardımcılarımız Prof.Dr. Telem Gök Sadıkoğlu, Prof. Dr. Ali Fuat Aydın, Genel Sekreter Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Serdar Bilgi, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. İbrahim Eksin ve Tüm Mucitler İcat, İnovasyon ve Araştırma Derneği (TÜMMİAD) Başkanı Bülent Kavaklı da yer aldı.

ituro-17 (7)

Etkinlik kapsamında Türkiye Teknoloji Takımı’nın düzenlediği Milli Teknoloji Buluşmaları seminerinde ise Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü 2002 yılı mezunumuz Selçuk Bayraktar öğrencilerle bir araya gelerek, bilgilerini özel bir sunumla paylaştı.

ituro-17 (2)

Organizasyona dair görüşünü paylaşan İTÜRO 2017 Genel Koordinatörü ve Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Bölümü öğrencimiz Göktuğ Öcal, bu yılki olimpiyatın hazırlık sürecinde 10 yıllık deneyimden yararlandıklarını belirtti.

ituro-17 (8)

Öcal, yarışlara katılan robot sayısıyla Türkiye’nin en kapsamlı robot olimpiyatı unvanını koruduklarını sözlerine ekledi.

Fotoğraflar: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi