İTÜ Kulüpler Birliği Resmen Kuruldu
Nis 13, 2017

İTÜ Kulüpler Birliği, Senatomuzun 20 Aralık 2016 tarihli kararıyla resmen göreve başladı.

Öneriler üzerine 2015 yılında ilk adımlarını atan ve kulüp başkanları veya kulüp temsilcileri  tarafından yönetilen, Türkiye’nin en aktif ve güçlü kulüpçülük yapılanması olarak öne çıkan İTÜ Kulüpler Birliği, 20 Aralık 2016 tarihinde yapılan İTÜ Senatosu toplantısında alınan kararla resmen kuruldu. Senato kararı sonrasında yapılan seçim sonucunda Harun Korkmazoğlu İTÜ Kulüpler Birliği Başkanlığı’na, Ertuğrul Sarı ve Kubilay Ersin Güler Kültür Sanat ve Düşünce Kulüpleri Temsilciliği’ne, Burak Birinci ve Hüseyin Küçükkeçeci Uzmanlık Kulüpleri Temsilciliği’ne, Ayten Betül Kahya ve Serkan Aslan ise Spor Kulüpleri Temsilciliği’ne seçildi. Seçilen kişiler Kulüpler Birliği Başkanı ve Temsilciler Öğrenci Faaliyetleri Koordinasyon Kurulu tarafından onaylanarak göreve başladı.

Bu göreve seçilen temsilciler, son iki yılın İTÜ Lisans Mezuniyet Töreni organizasyonunu gönüllü öğrencilerimizle birlikte yaptı ve ayrıca İTÜFest, İTÜ Kulüpler Festivali, İTÜ Günü, İTÜ Tercih ve Tanıtım Günleri ile İTÜ Kayıt Günleri gibi birçok etkinliğin düzenlenmesinde görev aldı.

itu kulupler birligi logo-01

Temel amacı öğrenci kulüplerimiz arasında iletişimi artırmak, kulüplere bağlı öğrenci topluluklarının düzenleyeceği etkinlik ve faaliyetlerde iş birliğini sağlamak ve öğrencilerimizin üniversitemizle aralarındaki bağı güçlendirmek olan İTÜ Kulüpler Birliği; ayrıca kulüplerin de her aşamasında yer alabileceği projeler geliştirip etkinlikler düzenleyerek kulüplerimizin üye sayısını yükseltmeyi ve böylece yerleşkelerimizdeki sosyal yaşamı daha da canlı tutmayı hedefliyor. Birlik, kulüp işleyişleriyle ilgili çalıştaylar düzenliyor ve kulüplerden gelen talepleri, Rektörlüğümüz ve idari birimlerimizdeki yetkililere ileterek önemli bir köprü görevi görüyor.

Görsel: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi