Doç. Dr. Çiğdem Yangın Gömeç’e Bilim Hizmet Ödülü
Nis 18, 2017

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile üniversitenin Mühendislik Fakültesi tarafından verilen Çevre Hizmet Ödülleri’nin 2016 yılındaki sahibi, Çevre Mühendisliği Bölümü’nden öğretim üyemiz Doç. Dr. Çiğdem Yangın Gömeç oldu.

Türkiye’nin sürdürülebilir ve atık yönetimi yapabilen bir ülke olması adına yapılan çalışmaların ödüllendirildiği Çevre Hizmet Ödülleri’nde, Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Çiğdem Yangın Gömeç, Bilim Hizmet Ödülü’ne değer görüldü. Akademisyenimiz, bu yıl 20’inci kez verilen ödüllerde Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile bu üniversitenin Mühendislik Fakültesi Yönetim Kurulu’nun ortak değerlendirilmesi sonucunda bu ödülü almaya hak kazandı.

Öğretim üyemiz ödülünü 21 Nisan’da, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılacak törende alacak. Bu önemli başarıya imza atarak üniversitemizi gururlandıran Doç. Dr. Çiğdem Yangın Gömeç’i İTÜ Ailesi olarak kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

CigdemYanginGomec

Doç. Dr. Çiğdem Yangın Gömeç kimdir?

Lisans öğrenimini 1995 yılında, Çevre Mühendisliği Bölümü’müzde tamamlayan öğretim üyemiz, yüksek lisansını 1998 yılında Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü’nde tamamladı. Doktora derecesini Çevre Mühendisliği Bölümü’müzden, 2005 yılında alan Gömeç, bu dönemde Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen mühendislik fakültelerinden birine sahip Vanderbilt Üniversitesi’nde “arıtma çamurlarının havasız arıtımı” konusu üzerine çalıştı. Bilim insanımız ayrıca, doktora tez çalışmasının bir bölümünü TÜBİTAK NATO-A2 Araştırma Bursu ile gittiği Münih Teknik Üniversitesi Su Kalitesi Kontrolü ve Atık Yönetimi Enstitüsü'nde gerçekleştirdi ve burada Prof. Dr. P. A. Wilderer ile havasız türlerin FISH tekniği kullanılarak tanımlanması konusunda bilimsel çalışmalar yürüttü.

Akademisyenimizin çevre bilimleri ve biyoteknolojisi alanındaki başlıca araştırma konuları arasında; evsel ve endüstriyel atık suların arıtılması; arıtma çamurlarının yönetimi, anaerobik arıtma süreçleri; moleküler yöntemlerle mikrobiyal karakterizasyon ve atıklardan enerji geri kazanımı olarak öne çıkıyor. 1996-1999 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü’nde, 1999-2005 yılları arasında ise İTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü’nde araştırma görevlisi, 2005-2006 yılları arasında ise üniversitemizin Çevre Mühendisliği Bölümü’nde “Dr. Araştırma Görevlisi” olarak görev yapan öğretim üyemiz, 2006 yılında “yardımcı doçent”, 2008 yılında ise “doçent” unvanını aldı. Doç. Dr. Çiğdem Yangın Gömeç akademik kariyerini hâlen İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’müzde sürdürüyor.