Kıymetli Metaller Laboratuvarımız Yenilendi
Nis 19, 2017

Maden Fakültemiz bünyesindeki Cevher Hazırlama Mühendisliği Bölümü Kıymetli Metaller Laboratuvarı yeni yüzüne kavuştu.

Maden Fakültesi Cevher Hazırlama Mühendisliği Bölümü Kıymetli Metaller Laboratuvarımız, 18 Nisan’da düzenlenen törenle hizmete açıldı. Çalık Holding’in desteğiyle yenilenen laboratuvarın açılışı öncesinde; Lidya Madencilik Genel Müdürü Mustafa Aksoy, Kurumsal Gelişim Şefi Özgür Gül ve Kurumsal Gelişim Uzman Yardımcısı Gökhan Bektaş; Cevher Hazırlama Mühendisliği ve Maden Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizle buluştu. Gençlerimize sektör deneyimlerini anlatan konuklarımız, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgileri öğrencilerimizle paylaştı.

lab6

Açılışa, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın yanı sıra; Maden Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Cengiz Kuzu, Cevher Hazırlama Mühendisliği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Ayhan Ali Sirkeci, Lidya Madencilik Genel Müdürü Mustafa Aksoy, Maden Fakültesi’nden akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz ile Çalık Holding çalışanları da katıldı.

lab4

Prof. Dr. Fatma Aslan: “Öğrenciler daha iyi bir ortamda çalışacak.”

Laboratuvarın sorumlusu Prof. Dr. Fatma Arslan, Kıymetli Metaller Laboratuvarı’nın yenilenmesiyle ilgili görüşlerini paylaştı. Altyapısı güçlenen laboratuvarda küpelasyon yöntemiyle altın ve gümüş analizleri, altın ve gümüş kazanımına yönelik siyanür liçi deneyleri, tüm baz metallerin değişik asidik ve bazik ortamlarda çözündürme deneyleri, çöktürme ve filtrasyon deneylerinin yanında, sülfürlü ve karbonatlı minerallerin kavurma ve kalsinasyon deneylerinin de yapılacağını belirtti. Arslan, laboratuvarın yeni hâliyle, öğrencilerimize daha iyi ve nitelikli bir ortamda çalışma olanağı sunduğunu da sözlerine ekledi.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi