Yelken Kulübümüz Campus Cup 2017’de Parladı
Nis 20, 2017

Rüzgârın doldurduğu yelkenlerimizi ufka doğru sürdük ve 21 üniversiteden 32 takımın katıldığı Campus Cup yarışından derecelerle döndük.

yelken kulubu (1)

Marmaris’te bu yıl 9’uncusu düzenlenen yarışlarda Yelken Kulübümüzden Ege Kınalı kaptanlığındaki ekibimiz Victory adlı tekneyle IRC 0 ve genel klasmanlarda, Cihan Akın kaptanlığındaki takımımız ise Keyif 60 isimli tekneyle IRC 1 sınıfında şampiyonluğa ulaştı. Yarışta aldığımız iki ikincilikten biri IRC 3 sınıfında Ömer Faruk Şanlıtürk kaptanlığında turnuvaya katılan öğrencilerimizin yer aldığı Minx teknesinden gelirken, diğeri ise IRC 2 kategorisinde boy gösteren Beril Çalışkan kaptanlığındaki Armador teknesi ekibimizden geldi.

Yelken Kulübümüzdeki öğrencilerimizin bu başarıları, ülkemizin yelkencilik alanında yayın yapan en önemli haber platformlarından olan TürkSail adlı internet sitesinde de yer aldı. Yarışla ilgili diğer ayrıntılara ve kazanan ekiplerin tam listesine bu haberden ulaşabilirsiniz.

yelken kulubu (2)

Şampiyon kaptanlardan rektörümüze ziyaret

Yarışlardan dereceyle dönen teknelerin kaptanları Cihan Akın, Ege Kınalı ve Beril Çalışkan, Rektörümüz Prof.Dr. Mehmet Karacayı ziyaret etti. Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Telem Gök Sadıkoğlu ve Rektör Danışmanımız Doç. Dr. Gülname Turan’ın da bulunduğu buluşmada, takım kaptanlarımız Rektörümüzden yelken ekiplerimize verilen desteğin sürmesini istedi.

yelken kulubu (3)

Fotoğraflar: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi