İTÜ Vakfı Dergisi Yeni Sayısıyla Yayında
May 08, 2017

İTÜ Vakfı Dergisi yeni sayısında üniversite - sanayi iş birliğine ve bu iş birliğinin somut sonuçlarına odaklanıyor.

Günümüzde bilim ve teknoloji arasındaki etkileşim, endüstriyel üretimin ve ekonomik kalkınmanın temelini oluşturuyor. Teknoloji alanında baş döndürücü bir hızla yaşanan gelişmeler, bilimsel ve teknik birikimin itici gücü olmaya devam ediyor. Üniversite - sanayi iş birliğinde sürekliliğin ve kalıcılığın sağlanması ise bilim, teknoloji ve yenilikçilik noktalarında sağlanan devlet teşviklerini belirliyor.

İTÜ Vakfı Dergisi de 76. sayısında bu önemli konuya odaklanıyor ve üniversite - sanayi iş birliğine dair uzman görüşlerine yer veriyor. Üniversitemizin bilim ve teknoloji üretimine sunduğu katma değere yakından bakan dergi hem akademisyenlerimizin görüşlerini aktarıyor hem de somut çıktıları olan projelerden örnekler sunarak okurların doğru bir izlenim edinmelerini sağlıyor. Derginin yeni sayısında; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alper Ünal, ülkemizdeki Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının değer yaratan nitelikte artması amacıyla yapılacak çalışmalar ve üstlenilen görevler hakkında önemli bilgiler paylaşıyor.

76-sayı-kapak

Derginin bu sayısındaki diğer içeriklere ise; mezunumuz ve TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, Makine Fakültesi Eski Dekanımız Prof.Dr. Nilüfer Eğrican, Uçak Mühendisliği Bölümü’nden öğretim üyemiz Prof. Dr. Gökhan İnalhan, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden akademisyenimiz Prof. Dr. Gizem Dinler Doğanay, Genomik Laboratuvar (GLAB) Direktörü Doç. Dr. Levent Doğanay, Gıda Mühendisliği Bölümü’müzden öğretim üyemiz Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu, İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan, İTÜNOVA Teknoloji Transfer Ofisi (İTÜNOVA TTO) Genel Müdürü Dr. Ercan Çitil, İTÜ Ginova’dan İşletme Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Şebnem Burnaz, aynı bölümümüzden Öğretim Görevlisi Dr. Zeynep Erden Bayazıt ile Alper Yurttaş ve Elif Çelik, Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü’müzden Prof. Dr. Özlem Özçevik, İşletme Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. İpek İlkkaracan, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı (İTÜ TMDK) Çalgı Bölümü’müzden Prof. Adnan Koç, Teknopark İstanbul Genel Müdürü M. Bilal Macit ve Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hamit Serbest kaleme aldıkları yazılarla okurlara sesleniyor.

Bir sonraki sayının kapak konusunu “Akıllı Şehirler” olarak belirleyen ve bu nedenle mimarlık ve tasarım konularına odaklanacak dergi, 77. sayısı için tüm İTÜ’lüleri katkı yapmaya çağırıyor.

Üniversite - sanayi iş birliği konusunda yararlı ve ayrıntılı birçok ipucunu paylaşan İTÜ Vakfı Dergisi’nin 76. sayısını buradan okuyabilirsiniz.