Tekstil Sektörünün Temsilcileri İTÜ’de Buluştu
May 09, 2017

14’üncüsü düzenlenen Ulusal Tekstil Mühendisliği Öğrenci Kongresi'nde (UTMÖK) tekstil mühendisliği öğrencileri bu kez üniversitemizde buluştu.

2004’ten beri yıllık olarak gerçekleştirilen etkinlik, 5 - 7 Mayıs tarihleri arasında Maçka Yerleşkemizde gerçekleştirildi. Kongreye katılan bilim insanları, araştırmacılar, iş dünyasından önemli isimler ve alanla ilgili eğitimlerini sürdüren üniversite öğrenciler, Mustafa Kemal Amfisi’nde bir araya geldi.

tekstil_kongresi (1)

Farklı üniversitelerden gelen tekstil mühendisliği öğrencilerini iş hayatına bugünden hazırlamak, gençlerimize alanla ilgili yol gösterici bilgiler aktarmak ve tekstil sektörüne yeni değerler katabilmeleri için gereken birikimi edinmelerini amaçlayan etkinliğin organizatörlüğünü bu yıl, İTÜ Tekstil Mühendisliği Kulübü (İTÜTEK) üstlendi.

Prof. Dr. Ömer Berk Berkalp: “Tekstil sektörünün geleceği aydınlık.”

Kongrenin katılımcılardan Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ömer Berk Berkalp yaptığı konuşmada, tekstil sektörünün ekonomimiz için önemine dikkat çekti. Dekanımız, tekstil mühendisliği bölümü öğrencilerinin geleceği aydınlık bir bölüm okuduğunu söyleyerek gençlerimizin kişisel becerilerini artırmalarını tavsiye etti. Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi’nden öğretim üyemiz Prof. Dr. Nevin Çiğdem Gürsoy da etkinlikte gençlere seslendi. Gürsoy, bu yıl kongreyi düzenleyen öğrencilerimizi kutladıktan sonra, tekstil alanında öğrenim gören öğrencilerin henüz üniversite döneminde bile farklı deneyimler edinebileceğini ve böylece mezuniyet sonrasında temel meslekî bilgileri öğrenebileceklerini belirtti. ÜTMÖK’te yer alan Sanko Holding Onursal Başkanı ve TOBB Türkiye Tekstil Sanayi Meclisi Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ise konuya özel sektör açısından baktı. Konukoğlu düşüncelerini: "Tekstilde bugün de Türkiye'nin bayrağı dalgalanıyor, Türkiye, bu alanda daha uzun yıllar var olacak.” sözleriyle ifade etti.

tekstil_kongresi (5)

Etkinlikteki diğer konuklarımız ise İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail Gülle, Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zeki Kıvanç ve ünlü moda tasarımcısı Ivana Sert’ti. Öğrencilerimizin de çalışmalarının sergilendiği etkinliğe 7 çalışmayla katılan Moda Tasarımı (Fashion in Industry - FIT) hazırlık sınıfı öğrencimiz Şeyma Çayhan, kongrenin öğrencilerin bilgilerini paylaşmaları ve görüş alışverişi yapmaları açısından önemli olduğunu, tekstil sektöründen önemli isimlerle bir araya gelmenin oldukça öğretici olduğunu dile getirdi.

tekstil_kongresi (3)

Üniversitemizin yanı sıra etkinlikte; Çukurova Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi’nden gelen tekstil mühendisliği bölümü öğrencileri ağırlandı.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi