İTÜ Taş Bina Madenciler Şenliği’ne Ev Sahipliği Yaptı
May 10, 2017

İTÜ Taş Bina Prof. Dr. Orhan Kural Madencilik Eğitim ve Uygulama Merkezi, ilk etkinliği olan Madenciler Şenliği’ne ev sahipliği yaptı.

Madencilik sektöründe öne çıkan şirketleri, vakıfları ve meslek odalarını bir araya getiren ve 5 Mayıs’ta gerçekleştirilen şenlikte, farklı amaçlarla birçok etkinlik düzenlendi. Madencilik alanında öğrenim gören gençlerimize, profesyonel yaşamda yararlanacakları ipuçlarının verildiği kariyer etkinliğinden, Taş Bina’ya kazandırılan yeni alan Madenciler Parkı’nın açılışına kadar son derece hareketli geçen şenlikte, Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından şehit madenciler anısına yaptırılan heykel ile Türkiye Gezginler Kulübü’nün girişimiyle oluşturulan Gezginler Ağaçlığı’nın açılışı da yapıldı.

madeciler_senligi (1)

Konserler ve mangal partisiyle devam eden Madenciler Şenliği’nde katılımcılara seslenen Maden Mühendisliği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Orhan Kural’ın ardından, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu söz aldı. Sadıkoğlu, üniversitemizde yapılan her yeniliği desteklediklerini belirttikten sonra, iş kazalarında yaşamını yitiren madencilerimizin anısına yapılan heykelin önemli olduğunu vurgulayarak “Soma'da, Ermenek'te ve diğer maden ocaklarında çalışırken hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, hayatını hâlen maden ocaklarında çalışarak kazanan işçilerimize ise kolaylık diliyorum.” şeklinde konuştu.

madeciler_senligi (2)

Taş Bina’nın üniversitemize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Rektör Yardımcımız ayrıca, dünyanın en saygın üniversite sıralamalarından QS World Rankings by Subject’in bu yılki verilerine göre 31. sıraya yükselen Maden Fakültemizin elde ettiği bu başarının gurur verici olduğunu da sözlerine ekledi.

madeciler_senligi (3)

Madenciler Şenliği’nde İstanbul Üniversitesi, Osman Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Bülent Ecevit Üniversitesi’nden gelen öğretim üyeleri ve öğrenciler de konuğumuz oldu. Şenlikte kurulan stantlarda, madencilik alanındaki sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra, yine bu alanda faaliyet gösteren şirketler de temsil edildi.