Ülkemize Değer Katan Mezunlarımız İTÜ’de Buluştu
May 10, 2017

“İTÜ’lü olma”nın yaşam boyunca sürdüğünü gösteren mezunlarmız, 7 Mayıs’ta düzenlenen Mezunlar Onur Günü’nde buluştu. Buluşmaya, mezunumuz ve TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik de katıldı.

mezunlar-dernegi-onur-gunu (1)

Ayazağa Yerleşkemizde bulunan Çamlık Lokali Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen etkinlikte, iki asrı aşan Teknik Üniversite ekolünden yetişmiş ve bugün 65 yıldan fazla hayat tecrübesi edinmiş mezunlarımız bir araya geldi. Mezunlarımız arasındaki iletişimin geliştirerek aralarındaki bağı daha da güçlendirmeyi, bu dayanışmayı yeni kuşaktan öğrencilerimize aktararak ülkemizin geleceğine katkıda bulunmayı amaçlayan etkinliğe, farklı alanlardan birçok mezunumuz katıldı.

mezunlar-dernegi-onur-gunu (3)

Buluşmaya konuşmacı olarak katılan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ve TÜSİAD Başkanı mezunumuz Erol Bilecik’in yanı sıra; İTÜ Mezunları Derneği Başkanı ve Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü 1991 yılı mezunumuz Veli Tan Kirtiş, Endüstri Mühendisliği Bölümü 1979 yılı mezunumuz Sibel Kerimoğlu, İnşaat Fakültesi 1955 yılı mezunumuz Cahit İdil, İnşaat Fakültesi Betonarme Bölümü 1963 yılı mezunumuz Ülkü Arıoğlu ve aynı fakülteden İnşaat Mühendisliği Bölümü 1963 yılı mezunumuz değerli eşi Ersin Arıoğlu, Makine Fakültesi Prodüksiyon Opsiyonu 1960 yılı mezunumuz Prof. Dr. Ataç Soysal, Makine Mühendisliği Bölümü 1963 yılı mezunumuz Dr. Keskin Keser ile kariyerinde birçok başarı elde etmiş İTÜ mezunları da etkinlikte yer aldı.

mezunlar-dernegi-onur-gunu (2)

Rektörümüz, ülkemize önemli hizmetlerde bulunmuş mezunlarımızla buluşmaktan duyduğu memnuniyeti belirttikten sonra, İTÜ Mezunları Derneği Onur Günü’nün mezunlarımızın üniversiteye duyduğu aidiyet duygusunu daha da sağlamlaştırdığına dikkat çekti. Rektörümüz konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Ülkemizin inşasında önemli bir rol oynayan okulumuzun mezunu ve rektörü olmaktan onur duyuyorum. Bu ülkeyi inşa edenlerle bir arada olmak, onların deneyimlerinden yararlanmak bizim için bir gurur kaynağıdır. İTÜ Mezunları Derneği ile bu etkinlikleri daha da genişletmeyi ve böylece Türkiye’nin teknik ve akademik birikimini yansıtan mezunlarımızla daha sık bir araya gelmeyi umuyoruz."

mezunlar-dernegi-onur-gunu (4)

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 1986 mezunumuz ve TUSİAD Başkanı Erol Bilecik ise kendisine “onursal üye” unvanının verildiği bu günde, İTÜ’lü olmanın kariyerinde en önemli basamak olduğunu vurguladı. Etkinliği düzenleyen İTÜ Mezunlar Derneği’ne teşekkürlerini ileten Bilecik, üniversitemizde geçirdiği yıllara dair anılarını mezunlarımızla paylaştı.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi