9. İTÜ Dans Festivali: Andy Warhol’ün İzinde
May 11, 2017

İTÜ Dans Kulübü’nün Pop-art temasıyla düzenlediği 9. Dans Festivali’nde hafızalara kazınacak gösteriler sahnelendi

dans-festivali-17 (1)
.
1950’li yıllarda ortaya çıkarak dünyayı saran pop-art akımı, günümüzde de hâlâ etkisini sürdürüyor. Yakın geçmişte özellikle Andy Warhol’ün yapıtlarıyla hissedilen pop-art rüzgârı, bu kez 9. İTÜ Dans Festivali’nde esti.

dans-festivali-17 (3)

Festival, farklı üniversitelerden gelen 300’den fazla dansçının katılımıyla 9 Mayıs’ta, Maçka Yerrleşkemizde düzenlendi. Mustafa Kemal Amfisi’ni dolduran izleyicilerin renkli gösterilere tanık olduğu etkinlik, en çok izlenen yabancı dizilerden olan Taht Oyunları’nın (Game of Thrones) geçen yılki festivalde de büyük beğeni toplayan koreografisi başladı.

dans-festivali-17 (4)

9. İTÜ Dans Festivali’nde üniversite dans kulüplerinin yanında, profesyonel dans grupları da sürpriz sahne gösterileriyle sahne aldı.

dans-festivali-17 (2)

İTÜ Dans Kulübü bünyesindeki International Latin Gösteri Ekibi, Gösteri Hazırlık Sınıfı, Sosyal Latin Gösteri Ekibi’nin danslarıyla hareketlenen seyirciler, İsmet Müftüoğlu ve Ozan Aydemir’in koreografisini üstlendiği Hip Hop Gösterisi’ndi de ilgiyle izledi.

dans-festivali-17 (5)

Yaklaşık 4 saat süren festival programı kapsamında 32 gösteri sergilendi. Festivale; İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Acıbadem Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, İstanbul Çapa Tıp Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Marmara Üniversitesi, Kemerburgaz Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi, MEF Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi ve Kadıköy Anadolu Lisesi’nden dans kulüpleri ve gösteri ekipleri katıldı.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi