244. Yılımızda İTÜ Günü'nde Buluştuk
May 15, 2017

Geleneksel hâle gelen ve her yıl üniversitemizin yeni bir yaşını kutladığı İTÜ Günü’nde mezunlarımız yine bir araya gelerek hasret giderdi.

itu-gunu2017-kolaj (1)

“İTÜ’lü olma”nın mezuniyetle bitmeyip bir ömür boyu sürdüğünü gösteren mezunlarımız, İTÜ Günü’nde buluştu. Hayattaki belki de en güzel yıllarını üniversitemizde geçiren mezunlarımız anılarını tazelerken, İTÜ Ailesi olarak biz de 244. yaşımızı kutladığımız bu özel günün mutluluğunu onlarla paylaştık.

itu-gunu2017(7)

14 Mayıs’ta düzenlenen etkinlik bu yıl, üniversitemizin daha önceki ve yakın geçmişteki mezun kuşaklarını yakınlaştırmak ve aralarındaki iletişimi sağlamlaştırmak amacıyla tüm İTÜ’lülere açık olarak düzenlendi. Mesleklerinde 40’ıncı, 50’nci ve 60’ıncı yılını kutlayanlar değerli mezunlarımıza plaketleri ve İTÜ rozetleri verildi, ardından toplu anı fotoğrafları çekildi. Etkinlik süresince mikrofonumuza konuşan mezunlarımız İTÜ Günü’nde buluşmaktan duydukları heyecandan ve üniversite yıllarına dair anılarından bahsederken mezunlarımızın çocukları ise güneşli bir bahar gününde Yeşil Kampüs’te olmanın mutluluğunu paylaştı.

itu-gunu2017-kolaj (3)

İTÜ Günü, baharın tüm renklerini taşıyan “Yeşil Kampüs” Ayazağa Yerleşkemizdeki kahvaltıyla başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu’nun yürütülen projelerle ilgili yaptığı konuşmayla devam eden İTÜ Günü’nde mezunlarımız, 13:00’te başlayan Yeşil Kampüs turlarıyla Ayazağa Yerleşkemizi gezerek yeni projeler hakkında bilgi aldı. İTÜ Günü, çim alanda İTÜ Bilim Merkezi’nin Eğlen Bilim iş birliğiyle gerçekleştirdiği Roket Atölyesi ve Bilim Şov etkinlikleri, Gönüllülük Kulübümüz’ün mezunlarımızın çocuklarıyla birlikte gerçekleştirdiği yüz boyama, balon katlama faaliyetleri ve dans gösterisi ile Beden Eğitimi Bölümümüzün desteğiyle düzenlenen spor aktiviteleriyle sürdü.

itu-gunu2017-kolaj (4)

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca: “İTÜ’lü olmanın ayrıcalığı hayat boyu sürüyor.”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ Günü’nün mezunlarımızı her yıl buluşturan ve üniversitemize duydukları aidiyet duygusunu güçlendiren önemli bir gün olduğunu belirtti. Rektörümüz, “İTÜ’lü olma”nın hayat boyu süren bir duygu ve üniversitemiz için birleştirici güç olduğunu, daha iyiye ulaşmayı hedefleyen İTÜ için en büyük motivasyon kaynağı olduğunun da altını çizdi.

itu-gunu2017-kolaj (5)

Hâlihazırda birçok projenin devam ettiği ve birçoğunun planlandığı yerleşkelerimizde, daha iyi bir kampüs yaşamı sağlamayı amaçladıklarını söyleyen Rektörümüz, başlatılan 250. Yıl Hareketi için tüm mezunlarımızdan destek istedi. Küreselleşen dünyanın en büyük çıktılarından biri olan 4. Sanayi Devrimi’ni yakalamak için “3. nesil üniversite” hedefine ulaşmak adına sürekli üretken olmanın, Ar-Ge çalışmalarıyla öne çıkmanın, fiziksel ve sosyal olanakları geliştirmenin, çok yönlü bir üniversite kimliğini sağlam ve kalıcı bir temele oturtmanın son derece önemli olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Mehmet Karaca, üniversitemizin teknik birikimini bu sayede geleceğe taşıyabileceğine dikkat çekti. Rektörümüz ayrıca Yönetim Kurulu olarak temel amaçlarının, iki asırdan fazla bir süredir “ilklerin ve enlerin okulu” olma özelliğini taşıyan İTÜ’nün uluslararası iş birliklerini artırarak, eğitim kalitesini sürekli yükselterek ve teknoloji girişimciliğine hız vererek her alanda inovatif düşünebilen bir üniversite hâline gelmesi olduğunu vurguladı.

itu-gunu2017-kolaj (6)

250. yılımıza doğru planlanan projeler

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu ise konuşmasında, üniversitemizin altyapısını geliştirecek birçok proje için harekete geçildiğini ve bu amaçla değerli mezunlarımızdan maddi ve manevi desteği beklediğimizi iletti.

İTÜ Günü’nde mezunlarımızdan destek istenen projeler şunlar oldu:

- Ağaçlı Yol’un yenilenmesi

- Gölet çevresinde rehabilitasyon ve rekreasyon çalışmaları

- Akademik Kapı ile Etiler Kapısı arasındaki yürüyüş ve bisiklet yolunun inşası ve çevre düzenlemesi

itu-gunu2017-kolaj (2)

Önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmek üzere tanıtımı yapılan kaynak sağlanmış projeler ise şunlar oldu:

-Mustafa İnan Kütüphanesi Ek Bina: Kütüphanemizi Türkiye’nin en büyük kütüphanesi yapacak ek bina sayesinde, toplam 20 bin metrekarelik kapalı alan ve 250 araç kapasiteli kapalı otopark

- Öğrenci Merkezi: 1400 kişilik ve 500 kişilik olmak üzere iki konferans salonu, kulüp odaları ve çeşitli sosyal nitelikli mekânlarıyla 55 bin metrekarelik alana kurulacak Türkiye’nin en büyük ve en geniş donanımlı üniversite öğrenci merkezi

-İTÜ Stadyumu’nun iki tribününün kapatılması ve tartan pistinin yenilenmesi

-500 kapasitelik yeni yurt binası

-1 kilometrelik yeni bisiklet yolu ve aynı uzunlukta tartan pist yürüyüş yolu projelerinin, yeni açık spor tesisleri ile peyzaj düzenlemelerinin de hayata geçirilmesi

- Köpekle Yaşam Merkezi