Kimya Mühendisliği Öğrencileri Tasarımlarını İTÜ’de Sergiledi
May 15, 2017

Kimya mühendisliği bölümü öğrencilerinin projeleri, ev sahibi olduğumuz Kimya Mühendisliği Tasarım Etkinliği’nde (KİMMTE) yarıştı.

KIMMTE (4)

Kimya Mühendisliği Bölümümüzün ev sahipliğinde, 6 Mayıs’ta düzenlenen etkinliğe üniversitemizin yanı sıra; Beykent Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi kimya mühendisliği bölümü son sınıf öğrencileri katıldı. Gençler, hazırladıkları kimyasal tesis projeleriyle dereceye girmek için yarıştı. Yaklaşık 60 proje grubunun tasarımlarını sergilediği KİMMTE’de öğrencilere katılım sertifikası verilirken dereceye girenlere birincilik, ikincilik, üçüncülük ve üç de mansiyon ödülü takdim edildi.

KIMMTE (3)

KİMMTE sonuçlarına göre birinci sırayı Insulin Glargine Production başlıklı projeyle Koç Üniversitesi öğrencileri Melih Aris Çolakoğlu, Melis Karaahmetoğlu, Nazlıgül Sezen, Pelincan Sümen, Semih Bayraktar alırken, ikinciliği Production of Vinylchloride from Ethylene başlıklı projeleriyle Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Abdüssamet Koçak, Ege Erkmen, Eren Kuşhan, Uğurcan Esen elde etti. Yarışta üçüncü sırayı elde edenler ise Vinylbenzene Production adlı çalışmalarıyla öğrencilerimiz Nihal Olcay Doğan, Gökmen Yağız Topçu, Mehmet Serhat Aydın, Zeynep Cansu Senyelli, Özlem Ecem Kaynar, Melodi Özgüç oldu.

KIMMTE (2)

Yarışmada; Aramid Production başlıklı projeyi hazırlayan öğrencilerimiz Cemre Balaban, Fulya Furat, Osman Berk Karaoğlan, Maral Merve Emir, Senih Kutluer, Ethanolamine Production adlı çalışmalarıyla öğrencilerimiz Harun Kulak, Zeynep Çengeloğlu, Sedat Beşli, Ceren Çelikbilek ve Asuman Küçük ile Styrene Production adlı çalışmalarıyla Koç Üniversitesi öğrencileri Akın Can Saçak, Eda Jan Yılmaz, Gözde Sorgüven, İbrahim Melekoğlu ve Nilay Demiröz ise mansiyon ödülüne değer görüldü.

KIMMTE (1)

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi