Nesnelerin İnterneti IoT Line Fair ‘17’de Konuşuldu
May 16, 2017

Elektrik ve Elektonik Mühendisleri Enstitüsü’nün İTÜ kolu olan İTÜ IEEE’ye bağlı Avrupa Elektrik Mühendisliği Öğrencileri Birliği (EESTEC) İstanbul Yerel Komitesi tarafından düzenlenen ve 30 Nisan’da IoT Türkiye iş birliğiyle üçüncüsü gerçekleşen IoT Line Fair, Türkiye’nin ilk IoT ve akıllı ürünler fuarı olma özelliğini taşıyor.

iot_line-fair (2)

Gün boyu katılımcıların IoT alanında çalışan şirketlerin ve start-up’ların çalışmalarını inceleyebileceği bir fuar ortamı sunan etkinlik, nesnelerin interneti (internet of things) ve akıllı ürünler konularına odaklanan sunumlardan oluşan konferanslarıyla da öne çıktı. IoT Line Fair, nesnelerin interneti konusuna ilgi duyanlara, deneyimlerini paylaşabilecekleri Türkiye IoT Ekosistemi’ni bir araya getiren geniş çaplı bir platform olarak da önemli bir rol üstleniyor.

Firmaların konuya getirdiği bakış açıları ve ortaya çıkardıkları çalışmaların yanında; dijitalleşme, akıllı şehir, akıllı ürünler, akıllı endüstri vb. küresel ölçekte nesnelerin interneti konseptinde hazırlanan projeler, kurumsal başarı hikayeleri, start-up’ların rolü, IOT Ekosistemi’nin önemi gibi pek çok konunun masaya yatırıldığı etkinlikte, nesnelerin interneti tüm boyutlarıyla ve oldukça geniş bir perspektiften hem büyük şirketler hem de start-up’lar tarafından ele alındı.

iot_line-fair (1)

EESTEC İstanbul Yerel Komite Üyesi Emir Ercan Ayar ve fuarın koordinatörü Doruk Gezici’nin birlikte yaptığı açılış konuşmasının ardından; IoT Türkiye’den Can Güleren, Ata Technology Platforms’dan İlkay Öztürk, IoT Ignite’dan Şamil Beden, SAP’den Özgür Gönen, Doğuş Teknoloji’den Barış Cihan, ASELSAN’dan Alper Gerçek, Başakşehir Living Lab’den Soner Dedeoğlu ve “IoT Ekosistemleri” başlıkları sunumuyla Muharrem Taç etkinlikte söz alarak öğrencilere seslenen isimler oldular. Atölye çalışmaları yönünden de zengin bir içerik sunan fuarda, Microsoft MVP’si Umut Erkal gözetiminde “Windows 10 IoT Core ve Turta IoT HAT” ve CEYD-A firması sahibi Cenker Şişman’ın eşlik ettiği “CEYD-A Akıllı Asistan” başlıklı atölye çalışmaları gerçekleştirildi.