Tarihi Ölçme Aletleri Sergisi Ziyaretçilerini Bekliyor
May 17, 2017

1684 yılına dek uzanan 100’e yakın tarihi ölçüm aletinin sergilendiği özel koleksiyon, Geomatik Mühendisliği Bölümümüzde sergileniyor.

geomatik-muze (4)

Çalık Holding’in destekleriyle üniversitemize kazandırılan koleksiyonun sergi, 15 Mayıs’ta açıldı. Ölçüm aletlerinin izini 17. yüzyıla kadar süren sergi sürekli olacak ve bölümümüzün koridorlarında özel olarak tasarlanan alanlarda ziyaretçilerini bekleyecek.

geomatik-muze (3)

Açılışa katılan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu, sergilenen aletlerin yüzyıllardır özenle korunarak bugünlere getirilmesine dikkat çekerek ve üniversitemiz bugüne dek emek vermiş herkese teşekkürlerini sundu. 244. yılını kutlayan üniversitemizin bu tür etkinliklerin artmasıyla ve el birliğiyle daha da gelişeceğine inandığını belirtti. Bu konuşmanın ardından katılımcılara seslenen İnşaat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ünal Aldemir ise sergi sayesinde fakültemizin oldukça önemli eserlere ev sahipliği yapacağını, sponsor firmalarla olan iş birliklerinin süreceğini söyledi.

geomatik-muze (2)

Açılışta söz alan Geomatik Mühendisliği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Yanalak ise sergilenen aletlerin, ölçüm konusunda dünden bugüne kaydettiği gelişimi gösterdiği üzerinde durdu. Açılışta, serginin düzenlenmesine destek veren Çalık Holding’in GAP İnşaat Genel Müdürü Korhan Özbaysal da bulundu. Böylesine önemli bir çalışmayı destekledikleri için mutlu olduklarını kaydeden Özbaysal, açılışın ardından İnşaat Fakültesi Konferans Salonu’ndaki sunumuyla öğrencilerimize gelecekteki kariyerleri hakkında önemli ipuçları verdi. Etkinlik sonrasında ayrıca, öğrencilerimiz için hazırlanan seminer odasının açılışı da gerçekleştirildi.

geomatik-muze (1)

Birçok akademisyenimizin yanında tarihi öneme sahip serginin açılışına katılan diğer isimler: İnşaat Fakültesi Dekan Yardımcılarımız Prof.Dr. Şenol Ataoğlu ve Doç. Dr. Zaide Duran oldu.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi