Teknoloji Tüm Boyutlarıyla IEEE İTÜ Teknoloji Konferansı’ndaydı
May 18, 2017

Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü İTÜ Kolu (ITU Institute of Electric and Electronic Engineers - IEEE ITU) Teknoloji Konferansı’nda öğrenciler, teknolojinin ülkemizde ve dünyada teknolojinin geldiği konumu ve gelecekteki yol haritasını sektörün önde gelen temsilcileriyle keşfetti.

itk-2017 (3)

13 Mayıs’ta, İşletme Fakültemizde gerçekleşen etkinlik, teknolojinin gelecekteki standartlarını belirleyecek mühendislerin Türkiye'den çıkması için inovasyonun gücüyle sınırları kaldırarak sıradışı bir deneyim sunmayı sundu. IEEE ITU Teknoloji Konferansı’nda, günümüzde teknoloji alanında en çok konuşulan konular olan savunma teknolojilerinden, Endüstri 4.0’dan, biyoteknolojiden, büyük veriden, bulut teknolojisiden, ödeme teknolojisinde ortaya çıkan yeniliklerden, sosyal liderlikten, artırılmış gerçeklikten, sanal gerçeklikten ve son olarak bu iki kavramın birleşiminden doğan birleşik gerçeklikten (mixed reality) bahsedildi.

itk-2017 (4)

Konferansta, İTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümümüzden Prof. Dr. Alp Üstündağ, IEEE Teknoloji ve Mühendislik Yönetimi Topluluğu Başkan Yardımcısı Robert Bierwolf, GPay CEO’su Tuğberk Seçkin, Bosch Nesnelerin İnterneti ve Endüstri 4.0 Koordinatörü Mustafa Ayhan, Telenity CEO’su İlhan Bağören, ASELSAN'dan Kıdemli Tasarım Lideri Alper Gerçek, artırılmış ve sanal gerçeklik alanlarında dünyadaki en başarılı 10 kişi arasında yer alan Sanem Avcil, MEF Üniversitesi Veri Analizi Yüksek Lisans Programı Koordinatörü Özgür Özlük, Gelecekhane’den Almila Ceren Baykan, SAP’den Barhan Çelik ve profesyonel yaşamın sosyal ağı Linkedin’in Dublin ofisinden Kıdemli İlişki Yöneticisi (Senior Relationship Manager) Güçlü Bilgi, katılımcılara seslendi. Malezya, Yunanistan, Amerika Birleşik Devletleri gibi dünyanın dört bir köşesinden gelen uzmanları ve öğrencileri ağırladığımız konferans, interaktif katılım şekliyle teknoloji konusunda izleyicilerine yeni bir perspektif çizdi.

itk-2017 (2)

Etkinlikte kapsamında ayrıca, Gelecekhane tarafından Gelecek Senaryosu Atölyesi ve Webtures tarafından Kullanıcı Deneyimi ve arama motoru optimizasyonu (SEO) konularından oluşan Uygulamalı Dijital Pazarlama Atölyesi düzenlendi. Katılımcıların; sanal gerçeklik, ödeme teknolojileri, 3 boyutlu yazıcı konularında deneysel çalışmalara da katıldığı ketkinlikte yapılan çekilişlerde; çeşitli armağanlar ve hediye çekleri verildi.