Betonu Sudan Yürütenlerin Keskin Rekabeti
May 23, 2017

Ayazağa Yerleşkemizde düzenlenen 2017 Beton Kano Yarışması’na farklı üniversitelerden katılan 14 takım, hız ve dayanıklılıkta en iyi olmak için yarıştı.

beton-kano-2017 (2)

Mühendisliğe Hazırlık Kulübümüz tarafından 21 Mayıs tarihinde, gölette düzenlenen yarışma, sağanak yağışın etkisiyle beklenilenden daha zor bir rekabete sahne oldu.

beton-kano-2017 (3)

Genel puanlamanın %30’unu iki kişilik dayanıklılık, iki kişilik ve dört kişilik sürat yarışları; %70’ini ise beton kanosunu yüzdüren ekiplerin, yaptıkları sunumlardan elde ettikleri akademik puan oluşturdu. İzleyenlerin heyecanla takip ettiği yarışlarda zirvenin sahibi Düzce Üniversitesi Konuralp takımı oldu.

beton-kano-2017 (5)

Ekip böylece, 7000 TL tutarındaki birincilik ödülüne değer görüldü. İkinciliği elde eden Dokuz Eylül Üniversitesi Co-Works takımı 4000 TL’lik para ödülüne hak kazanırken, dereceye giren son takım olan Balıkesir Üniversitesi Beton Kano Takımı, 2000 TL’lik para ödülünün sahibi oldu.

beton-kano-2017 (4)

Üniversitemizin yanı sıra yarışmada: Süleyman Demirel Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi’ni temsil eden takımlar da yer aldı.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi