İTÜ Orienteering Kulübü’nden Farkındalık Projesi
May 23, 2017

Orienteering Kulübümüzün, öğrencilerimizde engellilere karşı farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediği etkinliğe 25 öğrencimiz katıldı.

orienteering-kulubu (2)

Yeni kuşakların engellilere karşı duyarlık kazanmasını ve engelli erişilebilirliğini bir üst düzeye çıkarmayı hedefleyen etkinlikte rampalar, kapı aralıkları ve görme engelli kaldırım yolları temaya uygun şekilde hazırlandı. Öğrenciler, tekerlekli sandalye kullanarak orienteering* parkurunu tamamlamaya çalışırken aynı zamanda, standartlara uygun olan kaldırımların ve rampa eğimlerinin engellilerin bağımsız hareket etmesindeki rolünü uygulamalı olarak gördü.

orienteering-kulubu (3)

Gelecekte önemli noktalara gelip önemli görevler üstlenecek gençlerin dikkatini engelli erişilebilirliğine çekmek ve mevcut ilgiyi daha üst düzeye taşımayı amaçlayan etkinlikte, engelsiz yarışmacılar sandalye üzerinde bir parkura çıkartıldı ve çevrelerini farklı bir gözden izleme fırsatı buldu. Tekerlekli sandalyeye oturan yarışmacılar, parkur haritasına bakarken bir yandan da kaldırımların, yerdeki eğimin, ufak çukurların ve kırıkların engelli bireylere yaşattığı zorlukları öğrendi.

orienteering-kulubu (4)

Orienteering Kulübümüzün sosyal sorumluluk anlayışını gösteren programın katılımcıları arasında, Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva ile “Karanlıkta Diyalog” deneyiminin kurucu ortaklarından Hakan Elbir de yer aldı.

orienteering-kulubu (1)

*Orienteering: Haritadan yön bulmaya dayalı, belli hedefler ve kurallar doğrultusunda, zamana karşı ve genellikle ormanlık arazilerde yapılan bir spor.

Fotoğraflar: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi