İTÜ ve Ambato Teknik Üniversitesi İş Birliğinde İlk Adım
May 25, 2017

Üniversitemiz ve Ekvador Cumhuriyeti Ambato Teknik Üniversitesi arasında kurumlar arası iş birliği çerçeve anlaşması imzalandı.

Rektörlük binamızın Senato Odası’nda, 23 Mayıs’ta gerçekleşen imza törenine; Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Ambato Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Dr. Galo Naranjo Lopez ile Rektör Yardımcılarımız Prof.Dr. Ali Fuat Aydın ve Prof.Dr. Telem Gök Sadıkoğlu katıldı.

itu-atu-protokol (2)

Anlaşma; akademik, bilimsel ve kültürel iş birliğinin yanı sıra iki kurum arasındaki iletişimin araştırmaya, öğretime, toplumla etkileşime ve kurumların yönetimine ilişkin etkinliklerle güçlendirilmesi, geliştirilmesi ve teşvik edilmesini kapsıyor. Ortak araştırma ve uluslar arası kurumsal iş birliği projeleri için eş güdüm sağlanması, bilimsel bilgilerin, belgelerin ve yayınların paylaşılması, akademik kadroların ve idari çalışanların kısa ve uzun süreli değişimi ile lisans ve lisansüstü öğrencilerinin değişimi gibi maddeler içeriyor. Bu önemli güç birliği bağlamında konferanslar, seminerler, sempozyumlar ve tarafların ihtiyaçlarına göre değişebilen nitelikte diğer etkinliklerin ortaklaşa düzenlenmesi planlanıyor.

itu-atu-protokol (1)

“Rektörlerden ortak açıklama”

Hayata geçecek iş birliği hakkında ortak açıklama yapan rektörler, her iki kurumun da karşılıklı katkı sağlaması ve iyi niyetini sürdürmesi koşuluyla, birlikte yürütülen çalışmalardan elde edilen bilimsel, teknik ve ticari sonuçların, diğer tarafın açık izninin alınması şartıyla bağımsız olarak veya her kurumun dağıtım organları üzerinden birlikte yayımlanabileceği konusunda hemfikir olunduğunu belirtti. Ortak hareket etme gerekliliğinin altını çizen rektörler, iş birliğinin sağlıklı bir şekilde sürmesi için gereken çabayı göstereceklerini vurguladı.

Fotoğraflar: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi