Taşkışla Yerleşkemiz ICBEST 2017’nin Ev Sahibiydi
May 25, 2017

Üniversitemiz 15-17 Mayıs’ta ICBEST 2017 Uluslararası Konferansında çağdaş mimarinin önde gelen isimlerini ağırladı.

ICBEST-2017 (2)

Dünyanın en saygın üniversite sıralamalarından “QS World Rankings by Subject”in 2017 yılı sonuçlarına göre, bu yıl mimarlık alanında Türkiye’den listeye giren iki kurumdan biri olan üniversitemizin sponsorluğunda düzenlenen ICBEST 2017 Konferansı, 15-17 Mayıs tarihleri arasında Mimarlık Fakültemizde gerçekleştirildi. 1994’ten beri Singapur, Bath, Ottowa, Sydney, Vancouver, Aachen gibi dünyanın dört bir yanındaki kentlerde düzenlenen konferans bu yıl Mimarlık Fakültemizde, öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Aslıhan Tavil ve Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik’in eş başkanlığında, Mimarlıkta Yapı ve Yapım Teknolojileri ile Yapı ve Deprem Mühendisliği çalışma gruplarındaki öğretim elemanlarının organizasyonuyla yapıldı.

ICBEST-2017 (3)

Uluslararası Bina Kabuğu Sistemleri ve Teknolojileri Konferansı (International Conference on Building Envelope Systems and Technologies) başlığı altında Geleceğin Bina Kabuklarına Yönelik Disiplinler Arası Yaklaşımlar / Perspektifler (Interdisciplinary Persperctives for Future Building Envelopes) alt başlıklı konferansta, mimarlığın dünyada gittiği yön başta olmak üzere, mimarlık alanıyla ilgili birçok konu ele alındı. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın üniversitemizin mimarlık alanındaki başarılarına odaklanan açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik; konferanslar, paneller, özel oturumlar ve öğrenci çalıştaylarıyla devam etti.

ICBEST-2017 (1)

ICBEST 2017 Beatrice Gianni’yi ağırladı

Konferansa, Massimiliano Fuksas ile eşi Doriana Fuksas’ın liderliğini yaptıkları Studio Fuksas’tan mimar Beatrice Gianni de katıldı. Gianni, ekip olarak yaptıkları çalışmalar hakkında ayrıntıları izleyicilere aktardı. Kentsel düzenlemelerden havalimanlarına, müzelerden kültür merkezlerine ve konser salonlarına, kongre merkezlerinden ofislere, iç mekânlardan tasarım koleksiyonlarına dek bugüne kadar yaptıkları projelerden kesitler sunan konuğumuz, imzalarını taşıyan 600’den fazla projeye dair önemli bilgiler paylaştı. Avrupa’dan Avustralya’ya kadar dünyanın farklı kıtalardan çok sayıda uluslararası ödül aldıklarına dikkat çeken Gianni, başarılı çalışmalar ortaya çıkarmaya devam edeceklerine inandığını belirtti.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi