Rektörümüz Lise Öğrencileriyle Buluştu
May 29, 2017

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, İstanbul’un önde gelen liselerinin öğrencileri ve öğretmenleriyle bir araya geldi.

Vefa Lisesi, Pertevniyal Anadolu Lisesi ve Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleriyle buluşan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, bu okullarda yaptığı sunumda yaklaşan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) öncesinde gençlerimizle üniversitemizin uluslararası eğitim ve araştırma olanakları hakkında ayrıntıları paylaştı.

lise-ziyaretleri (3)

Konuşmasına İTÜ’nün tarihsel gelişimini öğrencilerle paylaşarak başlayan Rektörümüz, Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağımız 2023 yılında 250. yaşını dolduracak üniversitemizin öğrencisi olmanın getireceği ayrıcalıklardan bahsetti. Üniversitemizin dünyanın en köklü üniversitelerden biri olduğunu ve gücünü de buradan aldığını hatırlatan Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ diplomasının gençlerimizin kariyerinde sayısız kapı açacağının altını çizdi. Rektörümüz bu noktadaki düşüncelerini: “Yerleştirme sonuçlarına göre yeni İTÜ’lüler olarak aramıza katılacak öğrencilerimiz ne kadar önemli bir kapıdan girdiklerini, 4. Nesil üniversite olmaya en yakın aday olan üniversitemizin havasını soludukları her gün yeniden anlayacaklar.” sözleriyle ifade etti.

lise-ziyaretleri (2)

Pertevniyal Anadolu Lisesi’ndeki buluşmada mezunu olduğu okulun koridorlarını gezen ve sıralarında oturan Rektörümüz, okul yöneticilerinden lisenin bugünkü durumu hakkında bilgi aldı ve bu yıl 145. yılını kutlayan liseden mezun olmanın hâlâ bir ayrıcalık olduğunu vurguladı.

İTÜ uluslararası sıralamalarda ilk 100’de

Üniversitemizin 5 yerleşkede faaliyet gösteren 13 fakültede, 100’e yakın lisans programında eğitim veren bir bilim yuvası olduğunu söyleyen Rektörümüz, Teknik Üniversite’nin 26 bölümünde uluslararası akreditasyon kurumları olan ABET, NAAB, IFLA ve IMO tarafından tam tanınırlık aldığını ve akredite edildiğini belirtti. İTÜ’nün bu başarısıyla dünyada ilk sıralarda yer aldığına dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Karaca; QS World Ranking by Subject, Times Higher Education (THE) ve ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesindeki University Ranking By Academic Performance (URAP) gibi ulusal ve uluslararası derecelendirme kuruluşlarının yaptığı sıralamalarda bölümler bazında ilk 100’de yer almasının önemli bir gösterge olduğunu dile getirdi.

lise-ziyaretleri (1)

Girişimcilik ekosistemini lisans öğrencileriyle tanıştıran üniversite

“Girişimcilik ekosistemi” kavramını lisans öğrencileriyle tanıştıran ilk üniversite olduğumuzu kaydeden Rektörümüz, bu ekosistemde yer alan kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek ve ticarileşebilecek parlak fikirlere girişimcilik rotası çizen İTÜ Ginova sayesinde, fikirden ticarileşmeye giden süreçte öğrencilerimize her türlü desteği sunduğumuzu da sözlerine ekledi.