İTÜ Hornets, Kadınlar Bayrak Futbolunda Türkiye Şampiyonu
Haz 05, 2017

Ülkemizin ilk kurulan Bayrak Futbolu takımlarından olan İTÜ Hornets Kadın Takımımız, şampiyonluğa ulaştı.

Ev sahibi olarak katıldığımız 2. Türkiye Kadınlar Bayrak Futbolu Şampiyonası 20 - 21 Mayıs tarihlerinde, İTÜ Stadyumu’nda düzenlendi. Turnuvanın sonunda zirvede yer alarak şampiyonluğa uzanan İTÜ Hornets Kadınlar Bayrak Futbolu Takımımız böylece, bu yıl katıldıkları 4 turnuvada da birinciliği elde etti. İTÜ Hornets ayrıca, kaldırdığı bu kupayla birlikte geçen yılki şampiyon unvanını korudu.

itu-hornets-kadınlar (1)

Bu yıl; İstanbul, Ankara, İzmir, Afyon ve Konya olmak üzere 5 şehirden 12 takımın yarıştığı şampiyonada, yaklaşık 400 kadın sporcu mücadele etti. Türkiye Ragbi Federasyonuna (TRF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) üyesi profesyonel hakemlerin yönettiği karşılaşmaları izleyenler, heyecan verici ve keskin bir rekabete tanık oldu.

itu-hornets-kadınlar (2)

5 antrenör ve mezunlarımız olan 22 kadın sporcumuzdan oluşan takımımızın performansını yorumlayan İTÜ Hornets Başantrenörü ve Savunma Koçu Erkin Palaz düşüncelerini: “Takımımız, ülkemizde Bayrak Futbolu branşının öncüsü. Katıldığı turnuvaları üç yıldır yenilgisiz tamamlayan ekibimizin başarıları ve üniversitemizin bünyesinde her yıl düzenlenen turnuvalarla, Türkiye’deki diğer bayrak futbolu takımlarına örnek olacak bir düzeye geldik. Bu noktada ilk hedefimiz, kurulması planlanan milli takıma en çok sporcu gönderen takım olmak ve İTÜ olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. ”sözleriyle ifade etti.

itu-hornets-kadınlar (3)

Ulusal ve uluslararası çaptaki başarılarıyla uzun bir süredir kendini kanıtlayan ve üniversitemize büyük gurur yaşatan İTÜ Hornets Kadınlar Bayrak Futbolu Takımımızın şampiyonluğunu İTÜ Ailesi olarak kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Fotoğraflar: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi