Lisansüstü Öğrencilerimiz Diplomalarına Kavuşuyor
Haz 05, 2017

Tezleriyle ülkemizin bilimsel birikimine katkı yapacak Yüksek lisans ve doktora öğrencilerimiz, diplomalarını 13 Haziran’da alacak.

Lisans öğrenimlerinden sonra akademik kariyerine devam ederek tezleriyle bilim dünyasına katkıda bulunmayı seçen yüksek lisans ve doktora öğrencilerimiz, emeklerinin karşılığını 13 Haziran’da yapılacak mezuniyet töreniyle alacak. Büyük gayret ve emek gerektiren tez çalışmalarını başarıyla tamamlayan lisansüstü öğrencilerimiz ile akademik birikimleriyle bu yolculukta onlara eşlik eden danışman akademisyenlerimiz böylece, bu yılki gurur tablomuzun önemli birer parçası olacak.

Ayazağa Yerleşkesi Merkez Spor Salonu’nda gerçekleşecek etkinliklerde, saat 10:00’da 2016-2017 Akademik Yılı Doktora ve Sanatta Yeterlik Diploma Töreni, 14:30’da ise 2016-2017 Akademik Yılı Yüksek Lisans Mezuniyet Töreni düzenlenecek. Her iki törende de lisansüstü mezunlarımıza seslenecek Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın yanı sıra, doktora ve sanatta yeterlik diplomalarını alacak mezunlarımıza davetli konuşmacımız ve Avrupa Yer Bilimleri Birliği (EGU) Başkanı Dr. Hans Thybo ile enstitü müdürleri adına söz alacak Bilişim Enstitüsü Müdürümüz Prof. Dr. Ertuğrul Karaçuha da birer konuşma yapacak. Törende ayrıca, tezleri 2016 Yılı En Başarılı Tez Ödülü’ne değer görülen mezunlarımıza ödülleri takdim edilecek.

2016-2017 Akademik Yılı Doktora ve Sanatta Yeterlik Mezuniyet Töreni’nde ise Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü 1997 yılı mezunumuz ve CISCO Türkiye Genel Müdürü Cenk Kıvılcım davetli konuşmacımız olarak söz alacak. Kıvılcım’ın yanı sıra törende, enstitü müdürleri adına Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu kürsüye gelecek.

Törenlere, mezuniyeti 9 Haziran 2017 tarihine kadar (bu tarih dahil) onaylanmış, tezini teslim etmiş veya tez savunma sınavından en geç bu tarihten önce başarıyla geçmiş yüksek lisans öğrencilerimiz ile “doktor” unvanını bu tarihten önce almaya hak kazanmış doktora öğrencilerimiz katılabilecek.

Akademik performanslarını ve bu süreçte harcadıkları büyük çabayı yüksek lisans diplomaları ve “doktor” unvanıyla üniversitemizde taçlandıran mezunlarımıza ve onların başarılarında büyük payı olan danışman öğretim üyelerimize, kariyerlerinin bundan sonraki aşamalarında da başarılar diliyoruz.

2016-2017 Akademik Yılı Doktora ve Sanatta Yeterlik Diploma Töreni Programı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın konuşması

Davetli konuşmacı - Dr. Hans Thybo - Avrupa Yerbilimleri Birliği (EGU) Başkanı