İTÜ Fashion Show Podyumu Büyüledi
Haz 07, 2017

İTÜ - FIT (Fashion Institute of Technology) Moda Tasarımı Programının bu yılki mezunları, Rektörlüğümüzün katkılarıyla düzenlenen İTÜ Fashion Show’da tasarımlarını sergiledi.

fashion-show-2017-8

4 Haziran’da The Ritz Carlton otelinde düzenlenen defilenin koreografisini Banu Noyan, sunuculuğunu ise Özge Ulusoy’un üstlendi. Mezunlarımız, İTÜ Fashion Show 2017’de de hazır giyim ve moda alanlarının önde gelen temsilcilerinin karşısına özgün tasarımlarıyla çıktı. Önümüzdeki yılların modasını yaratmaya aday genç tasarımcılar, 2018 yılının ilkbahar - yaz kreasyonu için yaptıkları çalışmalarla yarıştı. Birbirinden çekici ve göz alıcı tasarımların ilgi topladığı gecede İTÜ-FIT Moda Tasarım Bölümü (UOLP) son sınıf öğrencimiz Muhammed Ali Yıldız birinciliğe ulaştı. Yarışmanın ikincisi aynı bölümden Selda Palacı olurken, üçüncü sırayı ise yine bu bölümümüzden İlayda Damar aldı.

fashion-show-2017 (2)

LC Waikiki Kurumsal Akademi Direktörü Gülperi Savcı Tandar, Kiğılı Özel Ödülü ve LC Waikiki Özel Ödülü’nü de kazanan Muhammed Ali Yıldız’a ödülünü takdim ettikten sonra, üniversitemizin nitelikli moda tasarımcıları yetiştirerek sektöre önemli bir katkıda bulunduğunu belirtti. KİPAŞ Özel Ödülü’ne değer görülen Mirel Okumuş’ a ise ödülünü KİPAŞ Satış ve Pazarlama Grup Direktörü Murat Arıöz takdim etti.

fashion-show-2017 (4)

Arıöz, Rektörlüğümüze ve İTÜ-FIT Moda Tasarımı Bölümümüze özel olarak teşekkürlerini ilettikten sonra, Okumuş’un Amsterdam’da düzenlenecek tasarım yarışmasında ülkemizi temsil edeceğinin müjdesini verdi.

fashion-show-2017 (5)

Defileyi izleyen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu, Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Dekanımız Prof.Dr. Ömer Berk Berkalp ve Suny-Moda Tasarımı Program Koordinatörü öğretim üyemiz Prof.Dr. Cevza Candan, bu önemli gecede yarışan mezunlarımıza ve başta ana sponsorlar olan İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği (İHKİB) ile LC Waikiki olmak üzere, organizasyona katkıda bulunan kuruluşların temsilcilerine teşekkür plaketlerini sundu.

fashion-show-2017 (3)

İTÜ-FIT Moda Tasarımı Programı (UOLP) nedir?

İTÜ FIT Moda Tasarımı Programımız, tekstil ve hazır giyim sanayimizin küresel rekabetteki konumunu sürdürmesi adına özgün tasarımlar ortaya çıkarmayı, kalite ve verimliliği yükseltmeyi ve pazarlama ile dağıtım süreçlerini geliştirmeyi hedefliyor. Program, modayı markalaştırabilen ve bu yolda gereken tasarımları oluşturacak yeni kuşaklar yetiştirmek amacıyla, üniversitemiz ve New York Devlet Üniversitesi’ne bağlı Fashion Institute of Technology (FIT) arasında 2004 yılında varılan iş birliğiyle kuruldu. Dünyanın en iyi moda okulları arasında ilk sıralarda yer alan FIT, moda alanında eğitim veren pek çok eğitim kurumunu da akademik açıdan destekliyor. Program ayrıca, bu alanda eğitim veren üniversiteler arasında, 4 yıllık lisans programı statüsünde FIT ile ortak diploma veren tek program olmasıyla da öne çıkıyor.

fashion-show-2017 (1)