Madenciliğin Geleceği Öğrencilerimizin Projeleri YER 2017’deydi
Haz 14, 2017

Maden Fakültemiz, Yerbilimlerinde Öğrenci Bitirme Tasarım ve Projeleri Sempozyumu Sergisi YER 2017’nin ev sahibiydi.

yer-2017 (2)

Her yıl yüzlerce İTÜ’lünün mezun olduğu Maden Fakültemizdeki öğrencilerin akademik yıl içinde ortaya çıkardığı projelerin sergilendiği Yerbilimlerinde Öğrenci Bitirme Tasarım ve Projeleri Sempozyumu Sergisi - YER 2017, Ayazağa Yerleşkemizde düzenlendi. İ

yer-2017 (1)

hsan Ketin Konferans Salonu ve fuayesinde gerçekleşen serginin açılışına katılan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, sergilenen projelerin zengin bir içerik sunduğuna dikkat çekerek etkinliği: “Bugün gençlerin günü. Öğrencilerimizin çalışmalarından gurur duydum.” Sözleriyle yorumladı. Çalışmalarda büyük çaba harcandığını gördüğünü, aralarında makale hâline gelebilecek çalışmaların da bulunduğunu ve bu potansiyelin devam edeceğine inandığını belirtti. Maden Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Cengiz Kuzu, ise sempozyumun 2004’ten beri düzenlendiğini hatırlattı ve YER 2017 sergisinin gençlerimiz için önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu söyledi. Kuzu, etkinliğe uluslararası boyut katmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

yer-2017 (3)

Madencilik alanına ilişkin ilgi çekici oturumlarla başlayan etkinlik programı kapsamında birinci oturumda; Eti Bakır Genel Müdürü Ahmet Tezcan, “Türkiye ile dünyada bakır ve Etibakır”, Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gül, “Mühendislik Çalışmalarında Geoteknik Örneklemeler” ,Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Ar-Ge Daire Başkanı Mustafa Ziypak, “Türkiye’de Kömür Madenciliğinin Bugünü ve Yarını” başlıklı konuşmalarını yaptı. Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nden öğretim üyemiz Prof. Dr. Aysun Güney oturum başkanlığını üstlendiği, etkinliğin ikinci oturumda ise öğrencilerimizin bitirme tasarım projeleri sunuldu. 32 öğrencimizin poster, 5 öğrencimizin sunum hazırlayarak katkıda bulunduğu YER 2017’nin sonunda, öğrencilerimize katılım belgeleri verildi.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi