APİS Ar-Ge Uydu Takımımız Kritik Tasarımda Dünya Birincisi
Haz 19, 2017

Üniversiteler arasında düzenlenen uzay teknolojileri yarışmalarının en önemlisi olan CanSat Competition 2017'ye katılan, APİS Ar-Ge Uydu Takımımız, kritik tasarım kategorisinde dünya birincisi seçildi.

Sponsorları arasında, Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) da bulunduğu yarışmaya Corendon Airlines'ın desteğiyle katılan takımımız kritik tasarım kategorisinde, 100'den fazla takımla yarıştı ve zirvenin sahibi oldu.

APİS Ar-Ge Uydu Takımımız, 9-11 Haziran tarihleri düzenlenen yarışmada; Princeton, Manchester, Virginia Tech vb. dünyanın önde gelen üniversiteleriyle yarıştı. Ekibimiz aynı zamanda, genel klasmanda dünya dördüncüsü olmanın yanı sıra, Türkiye ve Avrupa birinciliğini de elde etti. CanSat Competition 2017 her yıl, Amerikan Uzay Topluluğu (AAS) ve Amerikan Havacılık ve Uzay Enstitüsü'nün (AIAA) iş birliğiyle düzenleniyor.

apis-ar-ge (1)

İTÜ APİS Ar-Ge Uydu Takımı hakkında

Günümüz teknolojilerini kavrayıp gelecek teknolojilere yön vermek ve teknoloji alanında ülkemize yarar sağlayacak bireyler yetiştirmek için 2015’te kurulan İTÜ APİS Ar-Ge Uydu Takımı, farklı bölümlerde öğrenim gören 26 öğrencimizden oluşuyor. APİS, geçmişten bugüne sürdürdüğü başarı yolculuğuyla biliniyor. Asya-Pasifik Uzay Ajansı İş birliği Örgütü (APSCO) tarafından düzenlenen ve her üye ülkeden sadece bir takımın katılabildiği minyatür uydu yarışması APSCO Cansat International Competition 2016'da, TÜBİTAK tarafından Türkiye'yi temsil etmek üzere görevlendirilen ekibimiz, yarışmadan dünya birinciliğiyle ayrıldı. APİS Takımı ayrıca, NASA'nın sponsorluğunda düzenlenen model uydu yarışması AIAA CanSat Competition 2016'da genel klasmanda Türkiye birincisi ve Avrupa ikincisi olma başarısı gösterdi.  Ülkemizi önemli uluslararası yarışmalarda temsil eden takımımız bu yıl ayrıca, Moğolistan'da düzenlenecek APSCO Cansat International Competition 2017 ile 25-27 Ağustos tarihlerinde, Ankara'da gerçekleştirilecek TÜRKSAT Model Uydu Yarışması’na da katılacak.

Haber ve FotoğrafİTÜ Kurumsal İletişim Ofisi