27. İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Semineri Gerçekleştirildi
Haz 20, 2017

Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Bölümümüzün düzenlediği İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Semineri, bu yıl 27. kez gerçekleştirildi. Alanın uzmanları, bu enerji kaynaklarının geleceğine dair düşüncelerini paylaştı.

İhsan Ketin Konferans Salonu’ndaki seminerde 22 konuşmacı yer aldı ve konuklarımız deneyimlerini genç mezunlarla paylaştı. Seminere, Maden Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Cengiz Kuzu, Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Gürşat Altun, Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Besim Şişman, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Petrol Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Çelik ile öğrencilerimiz, mezunlarımız ve enerji alanında faaliyet gösteren kamu ve özel sektör kuruluşlarından temsilciler katıldı.

petrol2

Seminerler Prof. Dr. Abdurrahman Satman onuruna düzenlendi

İki gün süren ve bu yıl emekli öğretim üyemiz Prof. Dr. Abdurrahman Satman onuruna düzenlenen seminerlerde, petrol ve doğal gaz konuları, sanayi - üniversite iş birliği çerçevesinde ele alındı ve uzman görüşleri paylaşıldı. Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Gürşat Altun ise bölüm hakkında ayrıntılı bilgiler paylaştı. Bölümümüzün kuruluş ve gelişim sürecinden bahseden Altun, 1965 yılından günümüze kadar 1232 lisans ve 194 lisansüstü öğrencimizin mezun olduğuna dikkat çekti. Satman’ın fotoğraf sunuları eşliğinde yaptığı konuşmada ise izleyiciler âdeta bir zaman yolculuğuna çıktı. Bölümde yürütülen araştırmaların ve birçok saygın araştırmacıya ait çalışmaların katılımcılarla paylaşıldığı seminerde, bölümümüzün eski mezunları ile yeni mezunları da buluştu ve farklı dönemlerin mezunları görüş alışverişlerinde bulundu.

petrol1

Sektördeki gelişmeler değerlendirildi

Etkinlik kapsamında gerçekleşen panellerde; petrol, doğal gaz ve jeotermal enerjinin geleceği ile bu alanlarda sanayi - üniversite ilişkilerinin daha üst düzeye çıkarılması üzerine düşünceler masaya yatırıldı. Sektördeki yeniliklerin ve üniversitelerde yürütülen Ar-Ge çalışmalarının da konuşulduğu 27. İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Semineri’nde beş oturum hâlinde düzenlenen paneller, sektörün önde gelen temsilcilerini bir araya getirdi. Başkanlığını Prof.Dr. Abdurrahman Satman’ın üstlendiği “Jeotermal Rezervuar Yönetim” başlıklı panelde; Zorlu Enerji Genel Müdürü Ali Kındap, MB Holding Genel Müdürü Muharrem Balat, MAREN Genel Müdürü Mehmet Şişman ve Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Niyazi Aksoy konuşmacı olarak yer aldı.  Etkinliğin sergi alanında sektörün önde gelen firmalarının açtığı stantlarda ise öğrencilerimize çalışma alanları ve staj olanakları hakkında bilgiler verildi. 15 farklı kuruluştan 22 konuşmacının katıldığı seminer, yükseköğrenimine 27 yıl önce Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Bölümümüzde başlayan mezunlarımıza anı plaketlerinin takdimiyle sona erdi.

Fotoğraflar: İTÜ Görsel İletişim Ofisi