İTÜ’de Kepler Havaya!
Tem 10, 2017

244 yıllık köklü tarihiyle Türkiye’nin ilklerine imza atan Üniversitemiz, 3 bin öğrencisini mezun etmenin gururunu yaşıyor.

ITU_LISANS_ MEZUNIYET 2017(6)

Üniversitemizin 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 7 Temmuz Cuma günü İTÜ Stadyumunda görkemli bir törenle gerçekleştirildi. Bu önemli ve duygu yüklü günde mezunlarımızın mutluluğuna akademisyenlerimiz ve aileleri de ortak oldu. 3 bin öğrencimizin geleceğe uğurlandığı törende, bu yıl katıldıkları her yarışmada ödülleri kucaklayan öğrencilerimizin spor, bilim alanında gösterdikleri başarılardan ve okuldaki anılarından kesitlerin yer aldığı film gösterildi.

ITU_LISANS_ MEZUNIYET 2017(8)

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca: Türkiye’nin inşasında İTÜ’lüler önemli görevler üstleniyor

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, konuşmasına öğrencileri tebrik ederek başladı. Prof. Dr. Karaca, “Türkiye’nin ilk teknik üniversitesi olarak köklü bir ekole sahibiz. 244 yıllık tarihimiz boyunca en iyi mühendisleri, mimarları, tasarımcıları, iş adamlarını, sanatçıları ve bilim adamlarını yetiştirdik ve yetiştirmeye devam ediyoruz. Türkiye’nin inşasında İTÜ’lüler önemli görevler üstleniyor. Üstlenmeye de devam edecek. Bundan sonraki yaşamınızda da başarılar diliyorum” diye konuştu.

ITU_LISANS_ MEZUNIYET 2017(3)

Erol Bilecik: “Hayat boyu en büyük güvenceniz İTÜ Network’ü olacak”

Mezunlar adına konuşmayı 1987 Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Mezunumuz ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik yaptı. Bilecik, “İTÜ diplomanız, sizlere meslek hayatınızda elbette önemli avantajlar sağlayacak. İTÜ’nün 100.000’i aşkın mezun network’ü iş yaşamınızdaki en büyük güvencelerinizden biri olacak” dedi.

ITU_LISANS_ MEZUNIYET 2017(10)

En yüksek dereceyi iki öğrenci paylaştı

4.00 üzerinden 3.96 not ortalamasıyla en yüksek dereceyi iki öğrencimiz paylaştı. Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden Utku Emre Ali ve Mimarlık Bölümü’nden Tayfun Saman, okulu dereceyle bitirmenin mutluluğunu yaşadı. Tayfun Sağlam, İTÜ ailesi olarak İTÜ’yü dünyanın en saygın kurumlarından biri haline getirmeyi görev bildiğini ifade etti. Utku Emre Ali ise başarısına katkı sağlayan herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

ITU_LISANS_ MEZUNIYET 2017(7)

Ekonomi bölümü ilk mezunlarını verdi

İTÜ Ekonomi Bölümümüz ise bu yıl ilk mezunlarını verdi. Mezunlarımızdan Ekonomi Bölümü’nü çok bilinçli bir şekilde seçtiğini anlatan Yusuf Öğdük, “İTÜ’de kazandığım bu birikimle iş dünyasına rahatlıkla 1-0 önde başladığımızı söyleyebilirim. Ekonomi bölümünün ilk mezunları olarak iş dünyasına başarılarımızla biz de imza atacağız” diyerek duygularını dile getirdi.

ITU_LISANS_ MEZUNIYET 2017(5)

Mezuniyet belgelerini alan öğrenciler, tribünleri dolduran ailelerini selamladı. 244 yıllık tarihe sahip olan İTÜ’nün mezuniyet töreninde 244 öğrenci gönüllü olarak görev aldı. Tören, Mezuniyet Yeminini eden öğrencilerin coşkuyla keplerini havaya atmasıyla sona erdi.

ITU_LISANS_ MEZUNIYET 2017(9)

Mezunlarımıza mutlu ve başarılı bir gelecek dileriz.

ITU_LISANS_ MEZUNIYET 2017(2)

Videonun uzun versiyonunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Törenin tamamını aşağıda izleyebilirsiniz.

Fotoğraflar ve Video: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi