15 Temmuz Demokrasi Zaferi
Tem 14, 2017

15 Temmuz 2016, tarihimize “demokrasi zaferi” olarak yazılan gündür. Türkiye Cumhuriyeti’nin, vatan sevgisini yüce değer kabul eden milyonların yaşadığı bir ülke olduğunu ve bu gerçeği hiçbir terör örgütünün yok edemeyeceğini göstermiştir. Bu sevgiyle canlarını feda eden ve ülkemizin karanlık bir dönemin içine çekilmesini engelleyen şehitlerimizi, saygı ve rahmetle anıyoruz. Verilen eşsiz mücadelenin kahramanları olan gazilerimize ve darbeye karşı duran tüm vatandaşlara da ülkemiz adına teşekkürü borç biliyoruz.

Demokrasi vazgeçilmezimizdir.

İTÜ Rektörlüğü

İTÜ Mensuplarından 15 Temmuz Şehitleri Anma Yürüyüşü

15 Temmuz 2016 gecesinde Üniversitemizin Borsa İstanbul kapısında 2 polisimizin şehit olduğu, 45 vatandaşımızın yaralandığı çatışma yaşanmış, Üniversitemizin mensupları da darbe kalkışması yapan gruba karşı güvenlik mensuplarımıza destek vermiştir. Aynı saatlerde Üniversitemiz bu harekete gerekli cevabın bütün kurumlarca demokratik yollardan verileceğini duyurmuştur.

15 Temmuz Demokrasi Zaferi'nin üzerinden geçen bir yılın ardından, Üniversitemiz mensupları şehit polis memuru Mehmet Şevket Uzun ve Fatih Satır'ı Rektörlükten başlayıp İstanbul Borsa kapısında sonlanan yürüyüşle andılar.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca'nın da katıldığı, İTÜ mensuplarının yürüyüşü Sarıyer Emniyet Müdürlüğü'nün anma yürüyüşüyle şehitlerimizin hakkın rahmetine kavuştuğu noktada birleşti. Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı da İTÜ kafilesini alanda karşıladı. Borsa İstanbul'un kapısının önünde şehit ve gazi yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaşımız vardı. Topluluk aziz şehitlerimizin anısına edilen duanın ardından alandan ayrıldı.

15-temmuz-2017 (3)

15-temmuz-2017 (1)